Het Streekmuseum komt naar je toe!

Streekmuseum Reeuwijk Opent Deuren in Activiteitencentrum De Spil

Streekmuseum in spanning…

Reeuwijk- Het Streekmuseum Reeuwijk nodigt het publiek uit om op zaterdag 27 januari tussen 13.30 uur en 16.30 uur een kijkje te komen nemen in activiteitencentrum De Spil aan de Poelruit 12 in Reeuwijk-Brug. Deze unieke gelegenheid biedt een inkijkje in de fascinerende geschiedenis van de Reeuwijkse Plassen en de turfwinning.

Met de museumboerderij momenteel gesloten voor de wintersluiting, biedt deze activiteit een bijzondere kans om de rijke collectie van het Streekmuseum te ontdekken. Vrijwilligers zullen aanwezig zijn om bezoekers alles te vertellen over het ontstaan van de Reeuwijkse Plassen en de geschiedenis van turfwinning. Bovendien beheren zij het genealogie-archief en presenteren zij een fotocollectie, waarbij bezoekers ook hun eigen foto’s kunnen laten scannen.

Breng uw oude foto’s mee en draag bij aan ons foto-archief

Deelnemers worden aangemoedigd om hun oude foto’s mee te nemen, die ter plekke zullen worden gescand. Het origineel krijgt u natuurlijk direct terug. Hiermee helpt u het museum hun foto-archief te completeren. Naast het bekijken van de plannen voor nieuwbouw en inrichting, is er ook gelegenheid om vragen te stellen aan de vrijwilligers en deel te nemen aan een unieke raad-actie, waarbij een leuk aandenken te winnen valt.

Word vrijwilliger en ontdek een unieke kans om uw hobby in praktijk te brengen

De activiteit biedt ook de gelegenheid om kennis te maken met de huidige vrijwilligers en hun werk. Wie geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk voor het museum, kan zich ter plaatse inschrijven en meer te weten komen over de mogelijkheden. Het Streekmuseum Reeuwijk zoekt in het bijzonder vrijwilligers met kennis van digitale presentaties, in verband met de verwachte groep jongere bezoekers bij de opening van de nieuwbouw in september.

Ontdek wat er gebeurt in het museum

In maart gaat de museumboerderij weer open voor bezoek, en in september staat de feestelijke opening van de nieuwbouw gepland. Het Streekmuseum Reeuwijk hoopt op enthousiaste nieuwe vrijwilligers om de digitale presentaties te begeleiden en samen bij te dragen aan dit unieke museum. Kom naar De Spil en ontdek wat er allemaal in het museum gebeurt!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter