Feestelijke overhandiging opbrengst kalenderverkoop

Reeuwijk, Tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van het Streekmuseum in Reeuwijk, die dit jaar in verband met de nieuwbouw, plaatsvond in het Huis van Alles aan de Van Staverenstraat, deelde Cornelis Hagen een verrassend bedrag uit aan penningmeester Dick de Bruijn. Een envelop met een indrukwekkende €1.720,– was het resultaat van de succesvolle kalenderverkoop, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan de nieuwbouw van het Streekmuseum Reeuwijk.

Het aanwezige publiek, bestaande uit enthousiaste vrijwilligers, liet hun waardering blijken met een groot applaus. Cornelis Hagen bedankte alle kopers van de kalenders in december, waarbij hij traditiegetrouw zijn tijd doorbracht in de lokale Jumbo, evenals bij Butterfly/Vivant en de Postzegelhandel van Joke. Voor degenen die deze artistieke pareltjes nog willen bemachtigen, zijn de laatste exemplaren beschikbaar via de website van het Streekmuseum.

Dick de Bruijn, penningmeester van het museum, uitte zijn vreugde over deze gulle financiële bijdrage. De opbrengst stelt de klusploeg in staat om volop aan de slag te gaan met schilderen en bouwen, waarmee de inrichting van de nieuwbouw een flinke impuls krijgt.

De voorzitter van het Streekmuseum prees in zijn Nieuwjaarsspeech de toewijding van de vrijwilligers, die elk hun eigen bijdrage leveren aan het museum, zowel in de oude boerderij als bij de afwerking en inrichting van het nieuwe gebouw. De sfeer binnen de groep werd wederom geroemd als gezellig en betrokken. Ondanks het soms extreme weer blijft de bouw op schema, waardoor naar verwachting de officiële opening nog vóór het eind van het museumseizoen zal plaatsvinden, wellicht al in het derde kwartaal van dit jaar.

Met de genereuze bijdrage van Mooi Reeuwijk kan het Streekmuseum verder werken aan de inrichting van boeiende thematentoonstellingen, waarmee de rijke geschiedenis van de regio tot leven komt. De vrijwilligers kijken uit naar de mogelijkheid om hun werkplek uit te breiden naar de nieuwe ruimte en nodigen geïnteresseerden van harte uit om een kijkje te komen nemen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter