Joost Spijkers overrompelt met zijn stem, charisma en performance op het toneel

Bodegraven – Joost Spijkers is inmiddels een gevestigde naam in het theater. En terecht. Hij is onder meer bekend van de Ashton Brothers en won de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied met zijn prachtige nummer ‘Welkom Thuis’. Joost brengt zoveel meer dan een theaterconcert, omdat hij zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk. Op vrijdag 12 januari is hij te zien met zijn nieuwste show in het Evertshuis.

Dit seizoen toert Joost Spijkers met zijn band door het land met zijn nieuwe show: SPIJKERPALEIS. Een man verdwaalt in het SPIJKERPALEIS tussen alle spiegels. In het doolhof van spiegels ziet Joost zijn geliefden, ouders, kinderen, vriend en vijand ziet en daarmee: zichzelf. De mens bestaat immers bij de gratie van de mensen die hem omringen. Daarom is eenzaamheid zo’n genadeloos gif. Omdat Joost zich realiseerde dat zijn leven na iedere ontmoeting anders was dan ervoor, verdienen ze allemaal een lied.

SPIJKERPALEIS is een collage van warmbloedige monumentjes voor hen. Is deze man een gek die zijn eigen wereld creëert en zijn familie en vrienden in spiegels ziet, of is hij juist een genie die het antigif in handen heeft?

Over Joost Spijkers

Zijn melancholie, romantiek, muzikaliteit en soms rauwe kolder valt in de smaak bij pers, publiek en jury’s. De theatershow ‘SPIJKERS II’ werd bekroond met de prestigieuze Poelifinario voor meest indrukwekkende cabaretvoorstelling. Joost zingt, speelt, danst en vertelt. Titus Tiel Groenestege is de regisseur, de teksten zijn opnieuw van Peer Wittenbols. De sfeervolle muziek, soms weemoedig, dan weer uitbundig, bestaat uit bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuw geschreven composities van Arend Niks, Stanislav Mitrović, Andreas Suntrop en Joost Spijkers.

De voorstelling SPIJKERPALEIS begint om 20.00 uur, tickets kosten € 22,50 inclusief drankje. Ga voor meer info en tickets reserveren naar www.evertshuis.nl/joost-spijkers-spijkerpaleis

Praktische informatie

JOOST SPIJKERS – SPIJKERPALEIS

VRIJDAG 12 JANUARI

MUZIEKTHEATER

AANVANG 20.00 uur

ENTREE € 22,50 incl. drankje

Locatie: Theaterzaal Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter