Tentoonstelling “Verbonden Verleden” met Han van Hagen en Lia van Rhijn in het Regthuys, Nieuwkoop

Nieuwkoop – Vanaf 13 januari tot zondag 28 februari is er opnieuw een bijzondere expositie te zien in het Regthuys in Nieuwkoop, “Verbonden Verleden” met de kunstwerken van Han van Hagen en de Grafiekvrienden. Han van Hagen, met zijn specialiteit in de aloude etstechniek, keert terug naar de plek waar zijn artistieke reis begon.

Han, die jarenlang in Nieuwkoop heeft gewoond en een bekend gezicht is in de gemeenschap, heeft zich de laatste jaren toegelegd op het portretteren van dieren, met een bijzondere nadruk op vogels. Elk dier wordt beschouwd als een individu, een goede kennis die bereidwillig poseert. Samen met Lia van Rhijn verhuisde Han naar Zuidwolde in Drenthe, waar de etsgroep hem volgde en ieder jaar een grafiekweekend organiseerde. Werkstukken van de “Grafiekvrienden” zijn ook te bewonderen op deze tentoonstelling.

Na vele jaren komt er nu een einde aan deze traditie van werkweekenden. Als afscheid is deze tentoonstelling tot stand gekomen, als een eerbetoon aan de plek waar Han van Hagen ooit zijn artistieke reis begon.

Lia van Rhijn, al sinds 1993 de levenspartner van Han, deelt eveneens haar kunstwerken. Ze creëert gedraaide werken en handgevormde sculpturen uit klei, waarbij haar thema’s variëren van portretten en dierfiguren tot architectuurvormen.

De tentoonstelling wordt afgesloten met een finissage op de laatste middag, waarbij bezoekers van harte welkom zijn om 15 uur. Mis deze unieke kans niet om de verbinding met het verleden te ervaren via de kunstwerken van Han van Hagen en Lia van Rhijn.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter