Masterclass “The Legends of Jazz” opnieuw in Het Groene Harthuys Bodegraven

Bodegraven – Mocht je vorig jaar de Masterclass “The Legend of Jazz” hebben gemist, dan is er een nieuwe kans. Vanaf maandag 15 januari tot en met maandag 5 februari neemt Michael Varenkamp en Harry Kanters het publiek vier avonden opnieuw mee naar de tijd toen Jazz nog heel gewoon was. Als opvolger van de populaire Masterclass History of Jazz duikt deze reeks dieper in de wereld van jazzn met een focus op instrumenten, bands en hun onvergetelijke bespelers. Zoals Louis Armstrong, Duke Ellington en Charlie Parker. Een verhaal dat als een familiegeschiedenis in elkaar past.

Harry Kanters en Michael Varekamp


Harry Kanters en Michael Varekamp zijn twee grote namen in het internationale jazzcircuit die samen de chemie hebben het publiek volledig mee te nemen in hun presentatie van de jazzgeschiedenis. Dwars door de hokjes van stijl en tijd maken leggen ze ontwikkelingen en stilistische ontwikkelingen bloot geschetst tegen de achtergrond van het volle leven dat onlosmakelijk verbonden is met de muziek. In tegenstelling tot het beeld dat Jazz elitair zou zijn, is niets minder waar. Jazz is in al zijn facetten de muziek van de ‘gewone man’ en volgens Varekamp niet voor niets “een van de meeste gastvrije vormen van muziek!”.

Voor wie zich wil verdiepen in de prachtige geschiedenis van de Jazz is deze masterclass een must! Meld je snel aan om de inspirerende verhalen en muziek te ervaren van grote namen zoals Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, Miles Davis, Jelly Roll Morton, Fats Waller, Oscar Peterson, Count Basie, Duke Ellington, Benny Goodman, Ben Webster, Charlie Parker en John Coltrane.

Programma

  • Great Trumpetplayers Louis Armstrong, Dizzy Gillespie en Miles Davis
  • Great Pianist Jelly Roll Morton, Fats Waller en Oscar Peterson
  • Great Big Band Count Basie, Duke Ellington en Benny Goodman
  • Great Saxophonist Ben Webster, Charlie Parker en John Coltrane

Waar, wanneer en kosten

Groene HartHuys, Bouwsteeg 6 te Bodegraven
Maandagavonden 15, 22 en 29 januari en 5 februari 2024
Deelname kost € 110,-

Voor aanmelden en meer informatie kun je hier terecht

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter