Deel een auto met de buren

Foto: Astrid den Haan

Gouda – We delen al van alles met elkaar. Boeken uit de bibliotheek, een OV-fiets en ook deelauto’s. Een deelauto heeft veel voordelen. Zo betaalt u alleen als u een deelauto gebruikt en kunt u kiezen uit veel verschillende typen auto’s. Bovendien zit u niet vast aan allerlei verplichtingen, zoals verzekerings- en onderhoudskosten. Naast aanbieders als Greenwheels, Mywheels en Snappcar kunt u nu ook met buurtgenoten een deelauto aanvragen via OnzeAuto. Dat deden bewoners aan de Groeneweg. Een bewoner geeft aan: “Ik heb al jaren geen auto hier in de binnenstad, dus dan is dit ideaal voor als je er af en toe eentje nodig hebt”.

Cédric Deverchere maakt dankbaar gebruik van de kans om een auto te delen met zijn buren: “Auto’s staan 90% van de tijd stil en dat is zonde van de openbare ruimte en van het straatbeeld in onze mooie binnenstad. Waarom hebben we zoveel auto’s geparkeerd langs de singels? We zouden zoveel meer groen, ruimte voor fietsers, wandelaars en kinderen vrij kunnen maken als we minder auto’s hebben. 1 deelauto kan wel tot 8 eigen auto’s vervangen!

Ik wil persoonlijk geen eigen auto hebben in verband met kosten, ruimte en vervuiling. Ik vind ook het collectief gevoel, het ‘samen regelen’, leuker dan het individueel bezit. Maar ik vind het daarnaast ook belangrijk dat de deelauto leverancier een fatsoenlijk service biedt en dat ik volledig ontzorgd wordt. 

Een deelauto is vaak goedkoper dan een eigen auto als je alle kosten meetelt (parkeren, onderhoud, aanschaf, onderdelen, tanken). Het is handiger in de stad omdat je geen parkeerplek zelf hoeft te regelen. Daarnaast zorgt een elektrische auto natuurlijk voor betere luchtkwaliteit en minder Co2-uitstoot. Dus, beste bewoner van de binnenstad, sluit je snel aan via OnzeAuto.”

Wilt u ook samen met uw buren gebruikmaken van een deelauto? Kijk op de pagina Deelauto en deelfiets.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter