STADSKANT krijgt een nieuw hoofdstuk in het hart van Gouda

Gouda, de thuishaven van STADSKANT, de bruisende creatieve ontmoetingsplek nabij het Centraal Station, staat op het punt een nieuw hoofdstuk te schrijven. Na een intensieve zoektocht hebben de initiatiefnemers, Lucia (sieradenontwerper) en Mariëlle (interieurontwerper), een veelbelovende nieuwe locatie gevonden: Agnietenstraat nr. 19, gelegen middenin het centrum van Gouda.

Met de hulp van iedereen die wil bijdragen, willen ze deze plek omtoveren tot een inspirerende culturele ontmoetingsplek waar kunst, design en duurzaamheid de hoofdrol spelen. Trots nodigen ze dan ook iedereen uit om via crowdfunding deel uit te maken van deze opwindende transformatie. Het vizier is gericht op volgende maand, want in januari 2024 hopen Lucia en Mariëlle de deuren van het nieuwe STADSKANT-onderkomen te openen.

Twee jaar geleden gingen beide dames vol enthousiasme aan de slag met de missie: “De plek waar bijna alles kan.” En zo ontstond STADSKANT, een dynamische ontmoetingsplek waar diverse disciplines samenkomen, van exposities en tangolessen tot Italiaanse lessen, flexwerkplekken, muziekavonden, feestjes, lezingen en workshops. Het begon in een leegstaand pand op het bedrijventerrein achter het centraal station, een tijdelijke oplossing in afwachting van de geplande nieuwe woonwijk op die locatie.

In een onverwachte wending versnelde het proces van stadsontwikkeling onverwacht, waardoor een intensieve zoektocht naar een nieuw onderkomen ontstond. De oplossing kwam in de vorm van een historisch pand, de oude kazerne in de binnenstad. Ooit eerder getransformeerd tot woningen, een bioscoop, een woonwinkel, kapperszaak en een doorgangspassage naar de Kleiweg. Na het vertrek van de woonwinkel naar Reeuwijk-dorp stond dit deel van de kazerne leeg. Maar laten de dames weten: “Deze historische locatie vraagt om wat liefdevolle aandacht: een likje verf, een verbouwing en nieuwe meubels.”

Om dit te realiseren, streven Lucia en Mariëlle naar een financiële steun van €10.000 en doen een beroep op iedereen die wil bijdragen aan de verwezenlijking van dit ambitieuze project.

Hoe kun je helpen?

Het duo roept op om deze actie te delen met vrienden en kennissen, en zo samen bij te dragen aan de heropleving van STADSKANT. Elke bijdrage brengt hen dichter bij het verwezenlijken van hun droom.

Meedoen: hier heb je de link: De verbouwing van het nieuwe STADSKANT | Indiegogo

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter