Indrukwekkende Monoloog “Hé Mister Parkinson” Hoogtepunt van 10-Jarig Jubileum Parkinson Café in Reeuwijk

Reeuwijk-Brug – Het Parkinsocafé in Reeuwijk vierde op dinsdag 12 december 2023 haar 10-jarig bestaan met een feestelijke bijeenkomst waarbij de snelst groeiende hersenziekte ter wereld, de ziekte van Parkinson, centraal stond. Het hoogtepunt van de avond was de indrukwekkende monoloog “Hé Mister Parkinson” door Edward Augusteijn, die diep inging op het leven met Parkinson.

Met zo’n 55.000 gediagnosticeerde gevallen alleen al in Nederland, is de aandacht voor Parkinson van groot belang, gezien de complexe impact op zowel het fysieke als mentale welzijn van de getroffenen. De monoloog belichtte het leven van Lodewijk van Haaften, die enkele jaren geleden de diagnose Parkinson ontving, en diens worsteling met de symptomen en de psychische en emotionele rollercoaster die de ziekte met zich meebrengt.

De jubileumviering begon om half vijf met een warm welkom voor ruim 60 gasten in De Spil, waar een uitgebreid stamppotbuffet werd geserveerd. Voorzitter Eke Vos opende de avond met een welkomstwoord en een toost op het verleden en de toekomst, waarbij de nadruk werd gelegd op de voortzetting van maandelijkse evenementen.

Hoogleraar Bas Bloem, vooraanstaand Parkinson-onderzoeker aan de Universiteit van Nijmegen, sprak de aanwezigen via een vlog toe en prees de organisatie voor haar toewijding gedurende de afgelopen jaren.

De avond werd afgesloten met koffie en thee, gevolgd door een moment van reflectie en vragen over de monoloog. De aanwezigen, inclusief partners en mantelzorgers, werden diep geraakt door het inspirerende verhaal dat herkenning en kracht bood.

Dankzij de steun van sponsoren, waaronder de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de Landelijke Parkinson Vereniging, werd de jubileumviering een groot succes.

Het Parkinsocafé kijkt vooruit naar 2024, waar het programma voor de eerste helft al is opgesteld, met boeiende lezingen gepland op elke tweede dinsdagavond van de maand. Het jubileumevenement benadrukte niet alleen het belang van bewustwording rond Parkinson, maar ook de kracht van gemeenschap en steun in de strijd tegen deze slopende ziekte.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter