Oproep deelnemers Theater Na de Dam 2024

Alphen a/d Rijn – In mei 2024 neemt Castellum opnieuw deel aan Theater Na de Dam met een indrukwekkende voorstelling, speciaal gemaakt door en voor jongeren uit Alphen aan den Rijn. Hoewel de uitvoering nog ver weg lijkt, is Creatief Producent Annelies de Jeu van Castellum al op zoek naar jongeren en ouderen die willen meedoen aan de 15e editie van dit bijzondere project.

Over Theater Na de Dam Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag extra bijzonder te maken. 2024 markeert de vijftiende editie van Theater Na de Dam, met zo’n veertig jongerenprojecten in het hele land. Net als voorgaande jaren wordt er ook een unieke voorstelling in Alphen aan den Rijn gemaakt in Castellum.

De Alphense voorstelling wordt op zaterdag 4 mei om 21.00 uur aansluitend aan de dodenherdenking gespeeld in Castellum. Op zondagmiddag 5 mei speelt de voorstelling hier nogmaals als onderdeel van het bevrijdingsfestival Alphen. Dinsdagochtend 14 mei wordt de voorstelling eenmalig gespeeld voor jongeren van verschillende middelbare scholen in Alphen.

Jongeren gezocht Jongeren tussen 12 en 20 jaar uit Alphen aan den Rijn gaan onder leiding van theatermaker Irene Cournil op ontdekkingsreis door de geschiedenis van hun stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze gaan in gesprek met ouderen en nabestaanden om te begrijpen hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken en herinneringen dienen als inspiratie voor de voorstelling, die ze samen maken en spelen!

Ouderen gezocht Ter voorbereiding van dit theaterproject is Castellum op zoek naar ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hun verhalen en herinneringen willen delen. Deze gesprekken vormen samen met ander bronmateriaal de inspiratie voor de voorstelling. Het project gaat over Alphen aan den Rijn, maar alle verhalen zijn welkom, ook als deze niet in

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter