Gratis fruitboom of -struik voor nieuwbouwbewoners

Reeuwijk – De Hortus Populus verkoopt vanaf 1 december 2023 biologische fruitstruiken en -bomen. Het is nu de perfecte tijd om struiken en -bomen te planten. Heerlijk om straks zelf je eigen bessen of peren te kunnen plukken. Gezond en lekker. En het maakt onze omgeving weer groener. Een groene tuin voorkomt wateroverlast en verkoelt. In een groene tuin kan regenwater immers gemakkelijker de grond in en groen warmt veel minder op dan stenen. En onderzoek heeft uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

De gemeente draagt deze actie een warm hart toe en steunt dit initiatief door dertig fruitbomen of fruitstruiken af te nemen van de Hortus Populus en die weg te geven aan bewoners van een pas opgeleverde woning: een nieuwbouwhuis dat is gebouwd in 2022 of 2023. Per adres kan één gratis boompje of struik worden opgehaald op vrijdag 15 en zaterdag 16 december tussen 10 en 12 uur op de Hortus Populus (Limespad 1 te Bodegraven).

Zorg dat je kan laten zien voor welk adres je komt, dat wordt ter plekke gecheckt. Wees er snel bij, want alleen de eerste dertig boompjes worden gratis weggegeven aan de nieuwbouwbewoners. Op=op!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter