Romeinse Wandeling door Bodegraven


Door • Digitale Bodegraafse Krant 

Bodegraven – Op zaterdag 16 december 2023 komt de rijke geschiedenis van de Romeinen tot leven in een boeiende wandeling georganiseerd door de Stichting Historische Kring. Deze fascinerende reis door het centrum van Bodegraven voert langs belangrijke locaties waar in het verleden Romeinse artefacten zijn ontdekt en waar replica’s zijn opgesteld om een glimp op te vangen van het leven in die vervlogen tijd. Het evenement biedt niet alleen een leerzame ervaring maar ook een unieke gelegenheid om de geschiedenis te ervaren op de plekken waar deze zich daadwerkelijk heeft afgespeeld.

De wandeling, onder leiding van ervaren gidsen Chris Zwaan en John de Vries, belooft een onvergetelijke reis terug in de tijd. Beide heren, experts op het gebied van de Romeinse geschiedenis, zullen deelnemers meenemen op een ontdekkingsreis langs de overblijfselen van de Romeinse aanwezigheid in het gebied. Met hun uitgebreide kennis delen ze verhalen en feiten die de geschiedenis van deze periode tot leven brengen.

De start van deze intrigerende wandeling is gepland om 10.15 uur bij de Nova Bioscoop, gelegen aan Prins Hendrikstraat 31. Hier zullen deelnemers zich verzamelen voordat ze zich laten onderdompelen in de geschiedenis. De wandeling zelf duurt ongeveer vijf kwartier, waarin deelnemers worden meegenomen op een reis door de tijd, langs straten en pleinen die ooit getuige waren van de aanwezigheid van de Romeinen.

De route voert langs de belangrijkste plekken waar archeologische vondsten zijn gedaan en waar replica’s van belangrijke structuren zijn geplaatst om een realistisch beeld te geven van het leven in de Romeinse tijd. Deelnemers zullen kunnen genieten van de architectonische pracht en praal van replica’s die getrouw het historische karakter van die tijd weerspiegelen.

Een bijzonder aspect van deze Romeinse wandeling is dat het evenement gratis toegankelijk is voor alle geïnteresseerden. Dit maakt het niet alleen educatief maar ook toegankelijk voor een breed publiek dat geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter