De Boreftse Dorpskwis komt terug op 19 april 2024


Door • Digitale Bodegraafse Krant 

Bodegraven – De Boreftse Dorpskwis, kunt u zich dit nog herinneren? Het is inmiddels alweer bijna 2 jaar geleden dat de 2e editie van de Boreftse Dorpskwis werd georganiseerd. Maar liefst 48 teams streden om de winnaar te worden. Gaat het komende editie lukken om team ‘Tropische wijn’ van de troon te stoten?

Na de vorige editie kreeg de organisatie zoveel positieve reacties, dat zij hebben besloten om nog een editie te gaan organiseren. De datum voor de 3e editie van de Boreftse Dorpskwis is vrijdagavond 19 april 2024. De uitslagavond zal 4 weken later plaatsvinden op vrijdagavond 17 mei 2024.

De dorpskwis is een evenement voor alle inwoners van Bodegraven. Voor iedereen die het zich niet kan herinneren, volgt hier een kleine uitleg. De organisatie heeft een kwisboek vol vragen en opdrachten opgesteld. Deze wordt op de avond van de Dorpskwis om exact 19:30 uur overhandigd aan de teamcaptain in de Willibrordschool. De teamcaptain vertrekt hierna naar zijn of haar thuisbasis om met het team te beginnen aan de vragen en opdrachten: van kruiswoordpuzzels tot foto-opdrachten, van het thema muziek tot het thema sport: je kunt het zo gek niet bedenken! Om uiterlijk 23:30 uur levert de teamcaptain het – zo goed mogelijk ingevulde – kwisboek in bij de organisatie. Tijdens de kwis mogen alle mogelijke hulplijnen worden ingeschakeld: mobiele telefoons, laptops, kranten, opa’s en oma’s…

 De samenstelling van het team mag je helemaal zelf bepalen. Je kunt een team maken met vrienden, buren, collega`s, vage kennissen, etc. De ideale samenstelling is een mix van jong en oud, vanwege de diversiteit van de vragen. Het zou zomaar kunnen dat je tijdens deze avond op pad moet in het dorp om het juiste antwoord op een vraag te vinden… Ieder team wijst één teamcaptain aan, welke het team vertegenwoordigt. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitslagavond op vrijdagavond 17 mei 2024. Het team met de meeste punten wordt de winnaar van de Boreftse Dorpskwis! Na de prijsuitreiking is er tijd voor wat geklets, een hapje en een drankje.

Aanmelden kan vanaf 1 januari 2024 via www.boreftsedorpskwis.nl. De inschrijfkosten per team bedragen €35,-. De opbrengsten gaan naar het goede doel: het Rode Kruis afdeling Bodegraven.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter