Veel te doen bij Museum Gouda tijdens Gouda bij Kaarslicht

Foto: Museum Gouda

Ook tijdens Gouda bij Kaarslicht op vrijdag 15 december biedt het Museum Gouda een scala aan activiteiten tijdens, waarbij het museum op deze dag bovendien gratis toegankelijk is van 11.00 tot 21.00 uur. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de tentoonstellingen “Koninklijke Kunst” en “Bnadem” te verkennen, een praatje te maken met kerstmannen, te genieten van live muziek en de vaste collectie te bewonderen. De bezoekers volgen een speciaal uitgestippelde eenrichtingsroute door het museum, startend bij de ingang aan Oosthaven 9, waar 16e-eeuwse religieuze kunst te bewonderen is in de kapel. Bij aankomst in Het Ruim kunnen bezoekers een keuze maken tussen de tentoonstellingen “Koninklijke Kunst” of “Bnadem”, waarna ze vervolgens de vaste collectie doorkruisen.

De Museumtuin wordt omgetoverd tot een knus winterdorp, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten in een sfeervolle buitenbar met Gluhwein, warme chocolademelk en heerlijke broodjes, of in een tent met diverse optredens. Kortom de perfecte idyllische locatie om te genieten van de kerstambiance tijdens Gouda bij Kaarslicht. Hier kun je wegdromen in de gezellige winterse sferen, omringd door onze eeuwenoude ommuurde tuin, een van de mooiste en meest verborgen plekjes in de stad. Gedurende de dag en avond worden in diverse ruimtes van het museum verschillende muzikale optredens verzorgd, waaronder die van Sofie de Bruijn, Gerben Budding en DJ Johan Draait. Bovendien vinden regelmatig ‘verhalen op zaal’ plaats bij de stadsmaquette.

Programma in Museumtuin

15.15 – 15.45 uur
Mizzelto
 is een Utrechts kerstkoor. In Dickens-kleding zingen zij meerstemmig kerstliederen, kerstsmartlappen en carols. Dit doen zij in het Nederlands, Engels en Latijn onder begeleiding van de accordeon.

16.00 – 17.00
Mixed Voices is een zes stemmig vrouwenkoor uit Rotterdam en timmert met dirigente en arrangeur Ana Mihajlovic al vele jaren aan de weg. Mixed Voices brengt een aangepast kerstrepertoire.

17.15 – 17.45
De zes vrouwen van vocal group All Xclusive zingen meerstemmig a capella, pop, soul, en jazz. In het Engels, Frans, Nederlands, (of nog wat anders) en soms met eigen creatieve tekst. En voor deze gelegenheid kerstnummers in moderne en “’Gouwe Ouwe”-stijl. 

19.30 – 20.00 en 21.00 – 21.20
Flexible Sound is een pop- en jazzkoor uit Gouda. Zij timmeren al jaren aan de weg met veelzijdige popsongs, meerstemmig gezongen en met veel enthousiasme gedirigeerd door Paul Chris van Strien.

20.15 – 20.45 en 21.30 – 22.00
Blueprint is een enthousiaste en gepassioneerde vocal- group bestaande uit 20 meiden tussen de 22 en 30 jaar. Blueprint werd onlangs tweede in TV-programma Zing!

Meer informatie over het hele programma tijdens Gouda bij Kaarslicht vind je hier

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter