Woerden Herdenkt Overleden Kinderen op Wereldlichtjesdag

Woerden — Op zondag 10 december zal Woerden, voor de zesde keer op rij, deelnemen aan Wereldlichtjesdag, een ontroerende herdenking voor overleden kinderen. Het evenement, georganiseerd door Patrick en Nienke Spithoven en Nicole Fazzi-Burgers, vindt plaats bij het Brediushonk, gelegen aan de Kievitstraat 40 in Woerden. Het programma omvat een samenzijn gevolgd door een sfeervolle ‘lichtjeswandeling’.

Het initiatief, dat begon als een lokaal gebaar van troost, is uitgegroeid tot een gewaardeerd jaarlijks evenement. Nienke Spithoven benadrukt het belang van het delen van verdriet en het creëren van een gezamenlijk moment van herinnering. “Het verlies van een kind, jong of oud, geeft ontzettend veel (verborgen) verdriet,” deelt Nienke. “Samen creëren we een mooi moment van herinnering, maar ook een plek waar het gemis gedeeld kan worden. Uit ervaring weet ik dat dit steun en kracht geeft.”

Het Brediushonk verwelkomt iedereen die een kind heeft verloren, ongeacht de leeftijd, of zij die in de nabije omgeving met dit verlies te maken hebben gehad. Vanaf 18.30 uur kunnen de deelnemers samenkomen om vervolgens om 19.00 uur de herdenking in de buitenlucht te starten. De locatie zal verlicht worden door kaarslicht, en de Woerdense zangeres Sofie de Bruijn zal een bijdrage leveren met haar ontroerende zang.

Tijdens de herdenking zullen ouders, waaronder Deborah d’Hondt, het woord nemen. Deborah presenteerde deze zomer ‘Sterrenkind’, een aangrijpend prentenboek voor kinderen met een sterrenbroertje of -zusje. Haar bijdrage belooft een waardevol en emotioneel aspect toe te voegen aan de herdenking.

De organisatoren hopen dat dit moment van samenzijn en herdenking troost en steun biedt aan degenen die te maken hebben gehad met het verlies van een kind. Het evenement belooft een warme, betekenisvolle gelegenheid te zijn om gezamenlijk stil te staan bij geliefde kinderen die niet meer fysiek aanwezig zijn, maar voor altijd in de harten van hun nabestaanden voortleven.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp