Samen schrijven voor de Mensenrechten: Write for Rights

Schrijf een brief. Verander een leven

Ieder jaar rond 10 december komen we met Write for Rights in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Met als resultaat dat wereldwijd honderdduizenden brieven verstuurd worden naar koningen, ministers en presidenten en vragen hun een einde te maken aan onrecht. Ook Amnesty Bodegraven /Reeuwijk organiseert een schrijfactie. In Bodegraven kunt U op vrijdag, 8 December van 10.30 tot 12.30 uur in Het Groene HartHuys, Bouwsteeg 6, voorbeeldbrieven en kaarten schrijven. In Reeuwijk kan dat op zaterdag, 9 December van 14.00 tot 16.00 uur in het Huis van Alles, van Staverenstr. 39, Reeuwijk Brug.

Germain Rukuki uit Burundi kwam vrij

Germain Rukuki uit Burundi heeft geleden onder onrecht en onderdrukking vanwege zijn toewijding aan het verdedigen van mensenrechten. Werkzaam voor een organisatie die streed tegen marteling in Burundi, belandde Germain achter de tralies, beschuldigd van het schaden van het imago van het land. Tijdens Write for Rights 2020 werden wereldwijd meer dan 436.000 brieven geschreven om aandacht te vragen voor zijn zaak. Deze ongelooflijke steun leidde tot zijn vervroegde vrijlating na vier jaar gevangenschap. Germain is nu, meer dan ooit, vastbesloten om zich in te zetten voor mensenrechten en dient als een inspirerend voorbeeld van de kracht van collectieve actie. Kortom schrijf ook een brief en verander een leven.

Lees hier de verhalen van de mensen voor wie dit jaar wordt geschreven

Kun je niet komen, bestel dan een gratis schrijfpakketje

Lukt het niet om op een van beide bijeenkomsten te komen, dan hoef je niet de deur uit om brieven te schrijven. Met het thuisschrijfpakketje van Amnesty International heb je alles in huis om alleen of samen met vrienden brieven te schrijven voor mensen die onze steun zo hard nodig hebben. Bestel dus meteen je gratis schrijfpakketje.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter