Muzikaal Sinterklaasspektakel in het Evertshuis

Bodegraven — Afgelopen zaterdagmiddag hield het MCB Sinterklaasorkest de foyer van het Evertshuis in de muzikale ban met een uniek concert, exclusief voor familie, vrienden, en nieuwsgierige toeschouwers. Het hoogtepunt van het evenement was ongetwijfeld de komst van Sinterklaas, die iets eerder verscheen dan verwacht. De muzikanten waren nog bezig met het stemmen van hun instrumenten, maar de goedheiligman besloot het wachtende publiek te vermaken met een spontane oefensessie van enkele bekende Sinterklaasliedjes. Na deze ontspannen start ging het concert officieel van start. Sinterklaas, nieuwsgierig als altijd, nam uitgebreid de tijd om met de muzikanten te praten en probeerde zelfs zijn hand op de harp te leggen.

Niet alleen Sinterklaas, maar ook zijn Pieten werden betrokken bij het spektakel. Ze kregen de kans om het orkest te dirigeren, een uitdaging die ze met veel plezier aangingen. Toch kon Sint het niet laten om zelf de dirigeerstok ter hand te nemen, zij het niet zijn traditionele staf maar een echte dirigeerstok.

Een bijzonder moment van de middag was het delen van cijfers van de code van de kluis in het Sinterklaas & Pietenhuis door de orkestleden. In de hoop dat deze informatie de kluis zou openen waarin het grote boek van Sinterklaas bewaard wordt, werd de spanning in de zaal voelbaar.

Het concert bereikte traditiegetrouw zijn hoogtepunt met het gezamenlijk gezongen “Dag Sinterklaasje”, waarna Sinterklaas en zijn Pieten met een hartelijke afscheidsgroet de foyer verlieten.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter