World Press Photo in Gouda overtreft alle verwachtingen


Gouda – Enkele duizenden mensen hebben inmiddels World Press Photo 2023 in de Chocoladefabriek in Gouda bezocht. “De bezoekersaantallen overtreffen onze stoutste verwachtingen. Het openingsweekend was het enorm druk, net niet té druk, en ook op doordeweekse dagen blijft het een komen en gaan van mensen. Kortom, het loopt echt geweldig”, zegt initiatiefnemer Marien Brand enthousiast.

World Press Photo Exhibition 2023, voor het eerst in Gouda, is nog tot en met 17 december elke dag van 10 tot 20 uur gratis te zien in de Chocoladefabriek, dé plek voor (beeld)taal en verhalen. Bezoekers uit de regio kunnen voordelig met de bus komen: met de speciale Samenreisdagkaart van Arriva kunnen 2-5 personen voor maar € 9,95 naar het centrum van Gouda reizen en weer terug. Wie verder woont, kan profiteren van het NS Spoordeelticket van € 29,-. Daarmee kunnen bezoekers vanuit het hele land met de trein naar station Gouda reizen. Bovendien krijgen ze een goodiebag cadeau én 50% korting op een bezoek aan de tentoonstelling ‘Koninklijke Kunst’ van Museum Gouda.

Dat het NS Spoordeelticket aanslaat, blijkt wel uit de herkomst van de bezoekers aan de beroemde foto-expositie. Marien Brand: “Bezoekers komen uit alle windstreken, van Groningen tot Maastricht en van Alkmaar tot Amersfoort. Gouda staat er mooi op”.

Ondernemers profiteren mee
Mede dankzij het prestigieuze World Press Photo en tal van gelijktijdige foto-exposities elders in de stad is Gouda dit najaar de hoofdstad van de nationale en internationale fotografie. “De bezoekersaantallen laten zien dat Gouda veel meer is dan de stad van kaas en stroopwafels. Gouda is de stad waar de wereld thuis is. Ik ben er trots op dat we World Press Photo in Gouda kunnen beleven en dat in aansluiting op die beroemde expositie heel veel lokale initiatieven zijn ontplooid. Ze geven gezicht aan de culturele vernieuwing van de stad, waarvan ons nieuwe innovatiefonds de aanjager is. En de expo trekt extra bezoekers naar onze binnenstad, daar profiteren onze ondernemers van mee!”, zegt cultuurwethouder Thierry van Vugt.

Meer info: www.chocoladefabriekgouda.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp