Succesvol subsidiefonds voor sport en cultuur

Heeft u een goed idee voor de organisatie van een sportieve activiteit voor uw dorp? Of een mooi cultureel project? Er is subsidie beschikbaar via ondernemersfonds Ons Fonds. Ruim een jaar geleden heeft het ondernemersfonds Bodegraven-Reeuwijk een subsidiefonds in het leven geroepen om de sectoren sport en cultuur een helpende hand te bieden. Daar is gretig gebruik van gemaakt. Inmiddels zijn er vijftien activiteiten in de gemeente geholpen met een financiële bijdrage. Maar er is ruimte voor meer!

Kunst en cultuur

Vooral de sector Kunst en Cultuur wist de weg naar het Fonds te vinden met leuke en bijzondere activiteiten. Mooie grote evenementen zoals het Korenfestival, de Kunstroute en Maestro konden afgelopen zomer rekenen op een bijdrage. Maar ook andere activiteiten; recent zijn er bijvoorbeeld subsidies verstrekt voor een bijdrage aan de Buddybike, de stoel van Sinterklaas en zondagmiddagconcerten in het Groene HartHuys.

Sport

Voor de sector sport in onze gemeente zijn er naast subsidiemogelijkheden via het leefstijlakkoord ook mogelijkheden via het Fonds Sport&Cultuur (FS&C). Een buitensportvereniging heeft een bijdrage gekregen voor een speeltuintje en een geprivatiseerde tennisvereniging voor de bouw van padelbanen.

Aanvraag subsidie

Volgens de doelstelling van het Fonds Sport&Cultuur moet de activiteit in het algemeen belang van onze hele gemeente, een dorp of wijk zijn. Naast stichtingen of verenigingen kunnen ook particulieren of groepen gebruik maken van het Fonds. Een aanvraagformulier vindt u op ons-fonds.nl.

Voor activiteiten in 2023 is er nog subsidie beschikbaar! Ook voor 2024 kunt u nu al een beroep doen op een bijdrage uit de subsidiepot.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter