Prijs Kinderklimaattop verzilverd

Tekst: gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Bodegraven-Reeuwijk, De winnaars van de Kinderklimaattop hebben hun prijs verzilverd: groep 8 van basisschool De Bron beleefde woensdag 22 november een inspirerende ochtend vol duurzame techniek bij de TechnoHUB. Leerlingen Yvon, Lynn, Manon, Lotta, Suzanne en Danique wonnen deze prijs bij de ontwerpwedstrijd van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk voor hun ontwerp voor het duurzame schoolgebouw van de toekomst.

Racen met zelfgemaakte elektrische auto’s

“Het was een leuke en leerzame ochtend,” aldus juf Hester. Samen racen met een zelfgemaakte elektrische auto was het hoogtepunt voor de leerlingen! Jongens- en meidenteams ontwierpen auto’s om te kijken wie met dezelfde onderdelen de snelste auto kon maken. Het snelste jongensteam streed met het snelste meidenteam om de winst. Daarnaast maakten de leerlingen kennis met elektrotechniek en stroomkringen. Ook trapten zij om het hardst op een fiets om energie op te wekken en namen zij een kijkje in een huis vol duurzame technieken en installaties. Wie weet worden deze leerlingen onze duurzame ontwerpers van de toekomst!

Kinderklimaattop

Voorafgaand aan deze belevenis deden leerlingen van basisscholen De Bron, De Wegwijzer en Prinses Beatrixschool mee aan een ontwerpwedstrijd rond de Kinderklimaattop. In groepjes ontwierpen de leerlingen hun duurzame schoolgebouw van de toekomst. Ook kregen zij gastlessen over onderwerpen zoals klimaatadaptatie, circulaire economie en de energietransitie. Ontwerp ‘Basisschool The Sunshine’ van basisschool De Bron won uiteindelijk de ontwerpwedstrijd.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter