Producten van wilde gans van Het Wildhuys nu erkend streekproduct uit het Groene Hart

Tekst: Stichting Groene Hart Streekproducten

Regio – Laten we meer wilde gans gaan eten. Een groot deel van de wilde ganzen die worden geschoten, worden niet benut. Dit is hartstikke zonde. Wilde ganzen veroorzaken, door hun grote aantallen schade aan de gewassen en verdringen de weidevogels. In plaats van de ganzen te vernietigen, zorgt het Wildhuys ervoor dat deze ganzen een plek krijgen in de voedselketen. Stichting Groene Hart Streekproducten heeft Het Wildhuys uit Berkenwoude onlangs het certificaat ‘Erkend Streekproduct’ toegekend voor hun producten van wilde gans.

Het Wildhuys

Generaties lang beheert de familie van Simone en Bram van Risp een jachtgebied in de polder van het oer – Hollands veenweidegebied: de Krimpenerwaard. Het ganzenvlees dat werd geschoten, werd in eerste instantie vernietigd. Bram en Simone vonden dit zonde en zijn daarom producten van wilde ganzenvlees gaan maken. Zo is Het Wildhuys ontstaan. Een winkel waarin zij smaakvolle en unieke producten van wilde gans verkopen. De ganzen krijgen op deze manier een plek in de voedselketen. Een lokaal product uit de vrije natuur en ambachtelijk geproduceerd. Wild van dichtbij.

De basis van Het Wildhuys is duurzame jacht. Jagers houden de wildpopulatie in balans en bejagen alleen de dieren waar er genoeg van zijn of die voor overlast zorgen. Met zorg en liefde worden broedkorven geplaatst, bloemrijke akkerranden ingezaaid en zwerfafval verzamelt. Ook worden karakteristieke landschapselementen onderhouden.

Simone en Bram: “Eet dit jaar wilde gans met de feestdagen, want wilde gans is een prachtig en duurzaam product uit de vrije natuur “

Stichting Groene Hart Streekproducten

De Stichting Groene Hart Streekproducten certificeert streekproducten met een gegarandeerde herkomst en verantwoorde productiewijze. De producten voldoen aan diverse criteria op het gebied van duurzaamheid en leveren een toegevoegde waarde aan de kwaliteit van het landschap in het Groene Hart.

De Groene Hart Streekproducten zijn te herkennen aan het keurmerk ‘Groene Hart Streekproducten’. Kijk voor verkooppunten en meer informatie op www.stichtingroenehartstreekproducten.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter