Vandaag in KNST! Portretschilder Coby Schot uit Reeuwijk-Dorp

Tekst: Redactie KNST!

Reeuwijk-Dorp, Coby Schot, een autodidactische kunstschilder, heeft een rijk artistiek pad bewandeld. Naast haar passie voor kunst, voltooide ze haar opleiding als vormgever en heeft ze gewerkt als styliste, docent en art-director in de televisiewereld. Haar artistieke reis begon al in haar kindertijd, en na het behalen van haar tekenakte aan de academie in 2011, wijdde ze zich volledig aan de schilderkunst.

Recentelijk is Coby Schot genomineerd voor de prestigieuze Nederlandse Portretprijs 2023. Haar kunstwerken weerspiegelen een diepgaande fascinatie voor schoonheid en diversiteit. Het thema van kracht en kwetsbaarheid is een rode draad in haar portretten, die een combinatie van figuratieve en semi-abstracte elementen bevatten. Haar recente werken halen inspiratie uit de natuur en worden vervaardigd met olieverf in verschillende lagen. Coby’s kleurenpalet omvat doorgaans één of twee basiskleuren, toegepast in diverse nuances.

Tot en 13 december is het werk van Coby te zien in het GroeneHart Huys in Bodegraven (Bouwsteeg 6).

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter