Kunstspecial Anselm film en lezing bij Parkvilla

Anselm Kiefer is een Duitse kunstschilder en beeldhouwer. Hij wordt gezien als één van de grootste, nog levende kunstenaars. Parkvilla organiseert een film en lezing over deze invloedrijke en vernieuwende kunstenaar. Zijn kunst is geïnspireerd door diverse bronnen zoals literatuur, poëzie, filosofie, wetenschap, mythologie en religie

Alphen aan den Rijn – De film ‘Anselm’ is gemaakt door een van de meest belangrijke Duitse filmmakers van deze tijd, Wim Wenders. Wenders laat de camera langzaam door de sculpturen en schilderijen bewegen, met bijzondere aandacht voor de gestapelde structuren, gipsen jurken en immense schilderijen. Een bijzonder portret en een unieke filmervaring. De documentaire volgt Anselm Kiefer  gedurende meer dan twee jaar, waarbij de belangrijke fases van zijn vijf decennia omspannende carrière worden belicht. De film is op 7, 11 en 14 december te zien.

Kunsthistoricus Karin Braamhorst neemt je op 4 december mee in de intrigerende wereld van Anselm. De kunstenaar werkt met ongebruikelijke materialen zoals goud, olieverf, stro en lood. Hij creëert schilderijen, sculpturen en installaties vol textuur en betekenis, waaraan hij leifst blijft doorwerken. Een kunstwerk is voor hem nooit klaar

De lezing in combinatie met de film biedt een compleet beeld van de buitengewone wereld en het werk van een van de meest vooraanstaande moderne kunstenaars van nu. Door een passe-partout voor film en lezing is er een korting te verkrijgen, zie parkvilla.nl/evenementen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter