Ierse middag in het GroeneHartHuys met Doggy Dike

Bodegraven – Op zondagmiddag 10 december om 15.00 uur brengt de gerenommeerde Ierse band Doggy Dike uit Bodegraven Ierse songs en tunes naar het Groene HartHuys. De band, actief sinds 2001, heeft diepe wortels in Bodegraven en omgeving en staat bekend om hun gepassioneerde uitvoeringen van traditionele Ierse muziek.

De rijke traditie van Ierse muziek biedt een scala aan stijlen, waarvan ballads en ritmische muziek veruit de meest bekende zijn. Wat deze muziek volgens de band zo bijzonder maakt, is dat er voor elke situatie wel een passend lied te vinden is – van liefdesliedjes tot melodieën voor tijdens het drinken en dansen, en humorvolle deuntjes.

Doggy Dike, die elke twee jaar naar Ierland reist om zowel op te treden als inspiratie op te doen, brengt een veelzijdig programma ten gehore. Het repertoire omvat niet alleen bekende pub songs zoals “Whiskey in the Jar,” maar ook prachtige ballads zoals “The Town I Loved So Well.” Of het nu gaat om het bouwen van een feestje of het uitnodigen tot contemplatie over het wel en wee van Ierland en de Ieren door de jaren heen.

Concert zondagmiddag 10 december. GroeneHartHuys, Tolsteeg 6 in Bodegraven. Gratis entree, reserveren per mail info@hetgroeneharthuys.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter