Bijzondere ruimtelijke sculpturen, Karin Kortenhorst vertelt alles over haar draadsculpturen in het Evertshuis

Tekst: Het Evertshuis

Bodegraven – Karin Kortenhorst vertelt hoe zij zich ontwikkelde van edelsmid naar beeldend kunstenaar. In de 30 jaar dat zij actief is, ontwikkelde haar werk zich van sieraden en accessoires naar sculpturale objecten en installaties. De technische opleiding tot edelsmid in Schoonhoven en de 3-D design opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht hebben haar kunstenaarschap vorm gegeven.

Het recente werk van Karin Kortenhorst bestaat uit sculpturen gemaakt van metaaldraad, zoals zilver, koper, ijzer, alpaca en aluminium. Dit materiaal draait, buigt, hamert, haakt en wikkelt zij op zo’n manier dat er transparante volumes ontstaan. De lucht wordt omkaderd zodat ruimte zichtbaar wordt. Deze krijgt betekenis: het kan een opening zijn, een pauze of een plek om in te vertoeven.

De lezing van Karin is op vrijdag 8 december om 20.00 uur, kaarten kosten €10,00 inclusief een drankje. Ga voor meer informatie en het reserveren van kaarten naar https://www.evertshuis.nl/kunstcafe-draadsculpturen-karin-kortenhorst

Voor meer informatie en reserveren zie www.evertshuis.nl

Praktische informatie

KUNSTCAFÉ – DRAADSCULPTUREN DATUM VRIJDAG 8 DECEMBER

LEZING

AANVANG 20.00 UUR

ENTREE €10,00

EVERTSHUIS Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven | Tel. 0172-61848

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter