Muurschildering Grondwet geprojecteerd op Huis van de Stad

Gouda – Aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen zet de gemeente Gouda een bijzonder initiatief in de schijnwerpers door een muurschildering te projecteren van kunstenaarscollectief De Strakke Hand. Deze muurschildering is een ware ode aan de Grondwet, die deze maand haar 175-jarig bestaan viert.

Het kunstwerk, geïnitieerd door 2 enthousiaste rechtenstudenten uit Utrecht, is bedoeld om de bewustwording over de waarden van de Grondwet te vergroten. Belangrijke verworvenheden zoals het discriminatieverbod, het kiesrecht en het recht op wonen verdienen volgens hen extra aandacht en bescherming. “Het is hoog tijd dat de Grondwet meer gaat leven, met name bij jonge mensen,” benadrukken de studenten.De muurschildering, gelegen in de wijk Lombok in Utrecht, is door de initiatiefnemers en kunstenaarscollectief De Strakke Hand aangeboden aan steden en locaties door het hele land om te worden geprojecteerd. De boodschap van de kunstenaars en studenten is duidelijk: verspreid de betekenis en waarden van de Grondwet.

Burgemeester Pieter Verhoeve toont ook zijn enthousiasme over dit initiatief: “We doen als Gouda graag mee aan dit verzoek. We combineren het met de Tweede Kamerverkiezingen, een mooie combinatie. Gouda staat bekend als een tolerante stad, en het projecteren van deze muurschildering draagt bij aan het vergroten van bewustzijn over onze gedeelde waarden en rechten. Een prachtige manier om deze boodschap te verspreiden, vooral onder jonge generaties.

De muurschildering zal tijdens de verkiezingen te zien zijn in het Huis van de Stad, waar het een mooie bijdrage levert aan de verkiezingssfeer en het bewustzijn rondom dit thema.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp