Theatervoorstelling Ik zeg toch sorry

Alphen aan den Rijn – Op 25 november is er bij Parkvilla de theatervoorstelling ‘Ik zeg toch sorry’ door Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin. Een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit over een periode waarin de rollen schrijnend zijn verdeeld. Een rolverdeling die tot op de dag van vandaag voelbaar is. In deze voorstelling komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Spannende en schurende confrontaties, soms bitter, soms geestig.

Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt in deze voorstelling duidelijk. Wat betekent het om anno 2023 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt? De voorstelling ging in 2022 in première en was volgens pers én publiek een ‘must see’.

Het programmeren van deze voorstelling past binnen ons streven om inhoudelijk vorm te geven aan belangrijke thema’s als diversiteit en inclusie’, vertelt Agnes van den Ham van Parkvilla. ‘Vanuit deze doelstelling staan er later dit theaterseizoen nog twee voorstellingen geprogrammeerd die hier binnen vallen: Een stel mannenpinguïns op 12 januari over een persoonlijke zoektocht van een queer vrouw met een kinderwens en Bink van Vollenhoven op 19 januari, over hoe het voelt om non-binair te zijn.

Voorafgaand de voorstelling van ‘Ik zeg toch sorry’ is er een optioneel theaterbuffet, bestaande uit Surinaamse gerechten.

Meer info en tickets: parkvilla.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp