‘Het Ondergronds Orkest’ Heddy Honigmann’ bij de Firma in Gouda

Gouda- Op vrijdag 24 november worden film- en muziekliefhebbers getrakteerd op een filmparel. Het Ondergronds Orkest van Heddy Honigmann is een van de favoriete documentaires van filmmaker/firmant Jaap Mees. Honigmann een toonaangevende filmmaker overleed in 2022.

Het Ondergronds Orkest gaat over goede musici die genoodzaakt zijn door omstandigheden , zoals politiek vluchtelingschap, in de Parijse metro gangen te spelen. Zo verdienen zij hun geld. We zien onder andere een harpist uit Venezuela, een violist uit Sarajevo, een pianist uit Argentinië en een groep gitaar spelende zangers in de metro. Niet alleen zien we begenadigde musici , maar horen ook adembenemende levensverhalen. Deze film was ook een van de favoriete documentaires van Heddy Honigmann.

Het Ondergronds Orkest, 108 minuten. Introductie: Jaap Mees

Als korte voorfilm A Life of Waste over de getalenteerde Portugese straatartiest Arthur Bordalo. Regie Trevor Whelan en Rua Meegan. Lengte 10 minuten.

Start: 20.30 uur, toegang gratis

De Firma | kunstcentrum Gouda
Achter de Kerk 13
2801 JX Gouda
Open: wo t/m zo 12-17 uur

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp