Erepenning Bodegraven-Reeuwijk voor Hans Verkleij


Bodegraven – Reeuwijk Op de jaarlijkse korpsavond van de brandweer heeft burgemeester Michiel Grauss de gemeentelijke erepenning uitgereikt aan de heer Hans Verkleij.Veertig jaar geleden werd Hans Verkleij actief voor de vrijwillige brandweer in Reeuwijk. Na de nodige brandweeropleidingen werd hij adjunct-hoofdbrandmeester. In september 2004 is hij aangesteld als commandant van de brandweer Reeuwijk. Hij was de laatste nog door de gemeente aangestelde commandant, voordat de brandweer in 2011 geregionaliseerd werd. Na de regionalisatie is het commandantschap overgegaan in de functie ‘ploegchef’. De functie die hij tot september dit jaar heeft vervuld.

Grote inzet

“Je bent de verbinder met betrekking tot de vrijwillige brandweerkorpsen van onze gemeente,” lichtte de burgemeester toe. “Er is in de afgelopen veertig jaar veel veranderd bij de brandweer, waarbij je nauw betrokken bent geweest. Rond de gemeentelijke herindeling heb je je hard gemaakt voor de nauwere samenwerking van de vier brandweerkorpsen in onze gemeente. En ook bij de oprichting van de Veiligheidsregio en regionalisering van de brandweer ben je betrokken geweest. Met name ook om de vrijwilligers in een goede positie te houden. Daarnaast speelde je een belangrijke regisserende en adviserende rol. Bij de beslissing tot opheffen van het duikteam van de brandweer Reeuwijk, bij de keuzes voor de aanschaf van brandweervoer- en vaartuigen, bij verbouwingen van de brandweerkazerne, bij de organisatie van regionale en landelijke brandweerwedstrijden en nog vele andere activiteiten. Met al die ervaring en je inzet heb je daarmee ook andere vrijwilligers enthousiast gehouden.”


Verdienstelijk voor de gemeenschap

Een gemeentelijke erepenning is bedoeld voor iemand die op bijzondere wijze verdienstelijk is voor de gemeenschap van Bodegraven-Reeuwijk. Met zijn inzet maakt Hans Verkleij het leven van menig medemens in onze gemeente een stukje mooier. Dat maakt dat het college van Burgemeester en
Wethouders van Bodegraven-Reeuwijk besloot dat hij de erepenning van de gemeente BodegravenReeuwijk verdient.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter