Uitverkocht succes voor Festival Nachtnomaden in Gouda

Gouda, Het festivalterrein van GOUDasfalt was op vrijdagavond 17 november het decor voor de allereerste editie van Nachtnomaden. Dit intieme festival bracht cultuurliefhebbers samen voor een gevarieerde reeks optredens en ervaringen, van jazz tot kleinkunst en van levenslied tot spoken word en gepassioneerde tango. Het terrein werd omgetoverd tot een magisch landschap met lichtkunstinstallaties, en er waren voldoende vuurkorven waar het publiek zich tussen de optredens door kon verwarmen. Nachtnomaden bood een unieke ervaring die wellicht uitgroeit tot een nieuwe culturele traditie in de stad.

Het concept voor Nachtnomaden ontstond tijdens een bezoek van Kim van Egmond en Chris Bellekom aan het festival ‘Skemere’ op Texel tijdens de zomervakantie. De volgende ochtend werd er contact opgenomen met GOUDasfalt en de website werd geclaimd. Chris zag vooral de uitdaging in de indeling van het terrein: klein en intiem, met niet te veel geluid en een mooie variatie aan optredens. Daarnaast was er de vraag hoe kon worden voorkomen dat het weer roet in het eten zou gooien voor Nachtnomaden. “Door het weer alvast in te calculeren!” voegde Kim toe, “vandaar de keuze voor november.”

Gelukkig waren de weergoden het festival bijzonder goed gezind. Ondanks twee weken regen voorafgaand aan het evenement en een ijskoud, regenachtig weekend erna, was de avond van 17 november helder en droog. Het publiek, duidelijk enthousiast, genoot van de bijzondere herinneringen die afgelopen vrijdag werden gecreëerd. Kortom, een succesvolle primeur voor Gouda, die hopelijk het begin markeert van een langdurige traditie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp