DocLoc: De kracht van documentaires op bijzondere locaties als startpunt voor gesprek

Gouda – De Goudse Schouwburg bundelt haar krachten met de gerenommeerde Goudse documentaire filmmaker Elsbeth Fraanje, winnares van het Gouden Kalf in 2017 en initiatiefneemster van het innovatieve project genaamd DocLoc. Het centrale doel van DocLoc is om met behulp van de kracht van documentaires op buitengewone locaties een dialoog te stimuleren over belangrijke maatschappelijke thema’s.

De primeur van DocLoc vindt plaats op dinsdagavond 28 november in de kapel op de Rooms-Katholieke begraafplaats, met de vertoning van de aangrijpende documentaire “Look What You Made Me Do” van filmmaker Coco Schrijber. De keuze voor deze unieke locatie, een kapel op een begraafplaats, versterkt het thema van de avond: femicide in het algemeen en partnermoord in het bijzonder, waarbij vrouwen geen andere uitweg meer zien dan hun partner van het leven te beroven.

Na de documentaire volgt een gesprek met belangrijke sociale partners in Gouda, waaronder Debbie Maas van Veilig Thuis en NRC-journalist Nina Stefanovski, die onlangs een achtergrondartikel over femicide schreef en tevens ervaringsdeskundige is. Dit gesprek biedt het publiek de gelegenheid om dieper in te gaan op de film, vragen te stellen en persoonlijke ervaringen te delen.

Het is geen toeval dat deze eerste editie van DocLoc samenvalt met de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen vanuit de VN, genaamd “Orange the World,” die plaatsvindt van 25 november tot 10 december.

Reserveer hier snel, want de plaatsen zijn beperkt.

In gesprek met EDGH.nl vertelt Elsbeth Fraanje waarom gekozen is voor deze documentaire op deze locatie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp