Gouda pakt 4e plaats bij NK Tegelwippen 2023, Bodegraven-Reeuwijk wordt 20ste

Met nu al de aankondiging van een nieuwe editie van het NK Tegelwippen volgend jaar gaat de groene strijd door. Tijdens de succesvolle vierde editie dit jaar gingen maar liefst 173 gemeenten aan de slag met het wippen van tegels. Arnhem werd samen met samen met Vlaardingen en Halderberge, de grote winnaars en ontvingen een gouden schep voor de meeste gewipte tegels per inwoner. Gouda viel net buiten de top 3, maar boekte met een vierde plaats een indrukwekkend resultaat. Ook Bodegraven-Reeuwijk mag trots zijn. De gemeente eindigde als 20e op het NK Tegelwippen met een indrukwekkende 19.656 gewipte tegels.

Minder steen, meer groen – een krachtig signaal voor een duurzamere toekomst

De introductie van de tegeltaxi in Gouda bleek een gouden greep. De taxi haalde bij 104 adressen maar liefst 9680 tegels op. Daarnaast werden meer dan 30.000 tegels vervangen door groen in diverse projecten, waaronder geveltuinen in Kort Haarlem en grijswordtgroen-initiatieven in de Kandeelstraat en Zwaansgat. Ook het plein bij de Kadeschool en de schoolpleinen van de Goejanverwelleschool werden vergroend. In totaal werden 42.000 tegels gewipt in de stad.

Wethouder Robin Kersbergen in Bodegraven-Reeuwijk ziet in zijn gemeente ook een positieve trend: “Van 1.951 tegels in 2021 naar 19.656 tegels dit jaar – dit succes is te danken aan de inzet van alle inwoners die met toewijding hun tuinen hebben vergroend, met ongetwijfeld de nodige zweetdruppels!”, liet hij weten

Naast de inspanningen van de inwoners heeft de gemeente zelf ook bijgedragen aan vergroeningsprojecten, zoals het aanleggen van geveltuintjes en het transformeren van grijze gebieden naar groene oases en volgens de wethouder is dit nog maar het begin.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp