Boswachter Natuurmonumenten luiden noodklok

Boswachters van Natuurmonumenten slaan alarm en luiden de noodklok voor de kwetsbare natuur in Nederland. Dagelijks zetten zij zich in om de natuur te beschermen, maar de uitdagingen zijn enorm. Klimaatverandering, stikstof, droogte en watervervuiling zorgen ervoor dat de natuur verdroogt, verarmt en zelfs verdwijnt.

Stem van natuurliefhebbers essentieel

Klimaatverandering, stikstof, droogte en de vervuiling van ons water bedreigen de natuur: ze verdroogt, verarmt en verdwijnt. Honderden boswachters van Natuurmonumenten luidden onlangs de noodklok richting politiek en doen nu een beroep op natuurliefhebbers om daarbij te helpen.

Uit onafhankelijk onderzoek* blijkt dat twee derde van de Nederlanders zich zorgen maakt over de achteruitgang van de natuur. En maar liefst 86 procent vindt dat de overheid de natuur beter moet beschermen. “Dat hebben we gemerkt”, zegt boswachter Natascha Hokke. “Na publicatie van ons manifest ontvingen we ontzettend veel steunbetuigingen en vroegen veel mensen hoe ze ons kunnen helpen. Ook zij maken zich oprecht zorgen over de natuur in Nederland en vinden dat de politiek in actie moet komen. De tijd van beterschap belóven is ook wat hen betreft voorbij. Daarom willen we nu de krachten bundelen, want samen kunnen we de natuur een nog luidere stem geven.”

Videoboodschap

In een indringende videoboodschap vragen boswachters en natuurliefhebbers nu aan alle mensen in Nederland om hun stem te laten horen, de natuur beterschap te wensen en de politiek op te roepen de natuur beter te beschermen. Natuurmonumenten verzamelt de beterschapswensen en gaat deze tijdens de coalitievorming aanbieden bij onze nieuwe politieke leiders om duidelijk te maken dat de natuur dringend behoefte heeft aan actie. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp