Feestelijke opening Doornappel en Dunantlaan

Reeuwijk – Brug – Na maanden van hard werken nadert met het aanplanten van nieuw groen het einde van de renovatiewerkzaamheden aan de Doornappel en Dunantlaan. Ter gelegenheid van de feestelijke opening had de gemeente bewoners uitgenodigd om op woensdag 15 november langs te komen, terwijl wethouder Robin Kersberen samen met schoolkinderen nieuwe bomen heeft geplant. Met dit symbolische gebaar werd niet alleen het einde van de renovatie gemarkeerd, maar werd ook aandacht besteed aan het Nationaal Boomfeest. Tijdens deze dag met het thema ‘Opgroeien met bomen’ worden in het hele land samen met schoolkinderen bomen geplant.

In een brief aan omwonenden bedankte de gemeente de bewoners nadrukkelijk voor hun begrip gedurende de werkzaamheden. Ook zijn eventuele suggesties om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten meer dan welkom. Tegelijkertijd lieten de aanwezige inwoners weten terug te kijken op een buitengewoon plezierig proces. “De communicatie met de gemeente en vooral de aannemer was uitstekend. Er werd ook voortdurend rekening gehouden met het beperken van overlast voor fietsers en voetgangers,” waren veelgehoorde opmerkingen.

Hoewel de ondernemers van de Miereakker verheugd zijn dat de werkzaamheden achter de rug zijn en er weer sprake is van normale aanvoerroutes en parkeermogelijkheden, zijn ze ook verrast door het resultaat. “Mooie aanplant, en we zijn al benieuwd naar hoe de zomer eruitziet wanneer alles in bloei staat.”

“Dit is nu een voorbeeld van hoe het ook kan, en dat mag wel eens gezegd worden!”

Een klein puntje van kritiek ging over een van de speeltoestellen die ook geplaatst waren. Het was de omstanders niet helemaal duidelijk of dit nu kunst was of een heel bijzondere schommel. Volgens een medewerker van de gemeente was het meer bedoeld als decoratie dan om op te spelen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter