Cock Karssen vertelt over de Kerkstraat in Bodegraven

Bodegraven – Cock Karssen is een gedreven verteller met inmiddels al heel wat succesvolle boeken op haar naam. Haar liefde voor de lokale geschiedenis begon ooit in de boekhandel waar haar grootvader de scepter zwaaide en die later werd overgenomen door haar vader: Cor Karssen. Die speelde niet alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol in het verzet, maar bleef ook na de oorlog actief in de lokale politiek en het bestuurlijk leven van de gemeente. Deze maand verscheen haar nieuwste boek Kerkstraat deel 1. Daarin komt het rijke verleden van deze winkelstraat uitgebreid in beeld . Rijk aan gedetailleerde verhalen en historische verhalen, zoals we van Cock kennen. Het boek maakt deel uit van de reeks ‘Oud Boreft’ en zoals de naam als vermoed zit het tweede deel al in de pijpleiding.

Met een privébibliotheek vol ingebonden kranten, waaronder het door Karssen uitgegeven ‘Bodegravensch Nieuws- en Advertentieblad’, bezit Cock een schat aan informatie over het verleden van Bodegraven. Opvallend genoeg startte Cock’s fascinatie voor geschiedenis niet met boeken, maar met een camera. Na haar opleiding tot fotograaf in Den Haag werkte ze acht jaar bij een studio in Utrecht. Later combineerde ze haar passie voor geschiedenis en beeld door lezingen te geven over de historie van feesten in Bodegraven en foto’s te maken voor lokale kranten.

In de loop der jaren breidde Cock haar werkzaamheden uit naar het samenstellen van het kleurrijke magazine ‘Het leven in Bodegraven’, waarin ze de sociale, culturele, maatschappelijke en economische ontwikkelingen van het dorp belichtte. Met tussen de zevenhonderd en achthonderd artikelen voor lokale kranten en het magazine ‘Kijk op Bodegraven-Reeuwijk’, heeft ze onmiskenbaar haar stempel gedrukt op de geschiedenis van de regio.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp