Jubileumexpositie bij galerie Slagmaat in Woerden

Jubileumexpositie ter gelegenheid van de 80e verjaardag en 40 jaar kunstenaarschap van Dirk van der Vecht.

Woerden – 11 november opent om 16.00 uur Mariëtte van Slagmaat de speciale expositie rondom de 80e verjaardag van dirk van der Vecht. Samen met 2 andere kunstenaars, Ap Quist en Gerrit Peele is te zien dat het werk van de drie kunstenaars enorm verschillend is,, maar er zijn raakvlakken.

Dirk van der Vecht en Ap Quist hebben een voorliefde voor bepaalde kleuren en onderwerpen. Dirk van der Vecht verwerkt deze kleuren in zijn schilderijen, voornamelijk portretten en landschappen. Ap Quist zoekt in de fotografie onderwerpen die bij voorkeur doorleefd en oud zijn en ‘knipt’ deze uit de werkelijkheid. Gerrit Peele daarentegen bewerkt met minutieuze precisie alle steensoorten en bepaalt samen met de steen wat het hoogst haalbare is.

Voor deze expositie hebben Dirk en Ap werk uitgekozen die elkaar versterken. Dirk van der Vecht heeft bij Gerrit Peele in zij werkplaats natuurstenen beelden uitgezocht die hij vond passen bij het werk van Ap en hemzelf. Daarbij had Dirk niet alleen oog voor de kleurstelling, maar ook voor de creativiteit en het vakmanschap van Gerrit.

De combinatie van het werk van de drie kunstenaars levert een buitengewoon boeiende expositie op, die te zien is in de Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat, van vrijdag 10 tot en met zaterdag 25 november 2023, geopend elke vrij- en zaterdag van 10-17 uur en daarnaast ook op afspraak via 06 4872 9544.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp