Het Evertshuis – Voor vrienden meer dan een theater alleen

Van links naar rechts: Annet Hermenet, Vriend van het Evertshuis en Christie Lourens,

Bodegraven – Iedereen is het er over eens. Voorlopig zal de toekomst van het Evertshuis een hot topic blijven in de politiek van Bodegraven-Reeuwijk. Maar ondanks alle discussie staat één ding vast: Het Evertshuis is een van de meest gezellige theaters in de regio dat kan rekenen op een grote groep trouwe vrienden. Dit is niet alleen te danken aan de steeds professionelere programmering sinds Jacky van der Vlis aan boord is. Het heeft alles te maken met loyaliteit en de belangrijke positie die het theater in het lokale cultuur aanbod inneemt.

“Toch kan je nooit genoeg vrienden hebben”, laat Christie Lourens, één van de langst aan het Evertshuis verbonden medewerkers, weten. Annet Hermenet, één van die vrienden, beaamt dit volledig.

Dat de vriendengroep van het Evertshuis stevig achter het theater staat, gaat overigens volgens Annet veel verder dan een jaarlijkse donatie. “Als vriend geniet je natuurlijk van voordelen zoals als eerste op de hoogte zijn van het programma, voorkeursbehandeling bij de voorverkoop, en een aantrekkelijke 10% korting,” legt Christie uit, “maar uit veel reacties van vrienden blijkt dat het Evertshuis een essentiële rol speelt binnen de Bodegraafse gemeenschap waaraan ze meer dan graag hun steun geven”

Annet Hermenet, Vriend en Vrijwilliger bij het Evertshuis

Als theaterfan benadrukt Annet, “is het gewoon belangrijk het theater binnen de gemeente te steunen en ik hoop vooral dat mijn kleinkinderen in de toekomst ook van het Evertshuis kunnen genieten. Over de plannen van het college om wellicht het oude “Turkenburg-gedeelte” van het Evertshuis af te stoten, maakt Annet zich zorgen met betrekking tot het verlies van de oude charme wanneer dit doorgaat. Terwijl Christie vooral nieuwe kansen ziet. Zoals een functionele transformatie van de gebouwen en het realiseren van een story-house, waar niet alleen het theater, maar ook de bibliotheek en de horeca bij betrokken worden.

Wat overigens het college in het algemeen en wethouder Elly de Vries in het bijzonder betreft, staat het voortbestaan van het theater en de bibliotheek nadrukkelijk niet ter discussie. Men is juist op zoek naar een gezond businessmodel om de toekomst te borgen.

Christie Lourens

Christie, die niet alleen het aanspreekpunt maar ook het gezicht van de campagne rondom nieuwe vrienden is, erkent dat het vinden van vrienden buiten het dorp Bodegraven een uitdaging is, maar ze ziet kansen. “Onze vrienden zijn heel belangrijk voor het Evertshuis en het aantal is relatief laag in vergelijking met andere soortgelijke theaters. Onze vrienden zijn ook onze ambassadeurs en we hopen, met elkaar niet alleen het aantal in 2024 te verdubbelen, maar ook in andere kernen van

Bodegraven-Reeuwijk nieuwe enthousiaste vrienden te vinden”. Aldus Christie met een enthousiaste, strijdvaardige blik in haar ogen.

Tekst: Eke Vos en AnneMarie Visser

Foto’s : AnneMarie Visser

Hoe word je Vriend van het Evertshuis

Alle informatie over hoe je Vrienden van het Evertshuis wordt en de voordelen kun je hier vinden.

Ook bedrijven kunnen deel uit gaan maken van de ‘vriendenclub’ van het Evertshuis. Sinds kort bestaat er de Supportersclub van het Evertshuis. Informatie vind je hier.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp