Ontdek de Charme van Oud Boreft : Kerkstraat deel 1

Het Vijfde Boekje in de Serie is uit

Bodegraven – Na het succes van de eerste vier boekjes over Oud Boreft, slaan Luuk Boerma en Cock Karssen opnieuw de handen ineen voor een nieuwe uitgave: Kerkstraat (deel 1). Met 120 prachtige historische foto’s en 61 pagina’s aan boeiende verhalen, neemt dit boekje je mee op een reis door de geschiedenis van de oostelijke Kerkstraat, de Bouwsteeg en het Marktplein, met een focus op de markante bewoners die deze straten hebben gevormd.

Duik in het verleden van de Kerkstraat en ontdek de vele winkels die deze straat hebben gesierd, de kaaspakhuizen die hun stempel hebben gedrukt, en de betekenisvolle gebouwen zoals de Nutskleuterschool en het Weeshuis. Het boekje werpt ook een bijzonder licht op de verzetsdaden van enkele Kerkstraatbewoners tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Cock Karssen, mede-auteur en historicus, koos ervoor om de rijke geschiedenis van de oostelijke Kerkstraat in twee delen te presenteren, gezien het overvloedige materiaal aan tekst en historische foto’s. Het tweede boekje, Kerkstraat 2, dat onder andere de westelijke Kerkstraat, de Dorpskerk en de kaasmarkt zal belichten, staat gepland voor volgend jaar.

Benieuwd naar dit historische meesterwerk? Haast je dan naar de Readshop in Bodegraven en bemachtig jouw exemplaar van Kerkstraat 1. Kortom. Oud Boreft wacht op je om herontdekt te worden, en dit vijfde boekje is de perfecte gids op deze nostalgische reis door de tijd.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp