Inzamelactie Sintvoorieder1bij RTV Gouwestad

Omdat ieder kind een cadeau verdient op 5 december!

Regio – Op donderdag 23 en vrijdag 24 november staan de uitzendingen bij RTV Gouwestad twee dagen lang  in het teken van de inzamelactie SintvoorIeder1. Tijdens de actieperiode worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Op diverse inzamellocaties in Gouda is iedereen welkom een cadeau te komen doneren. Ook is op RTV Gouwestad de actie op radio te volgen op donderdag en vrijdag van 12.00-15.00 uur in de uitzending. 

Stichting Sintvoorieder1

In de grote steden krijgt een op de negen kinderen met Sinterklaas geen cadeau omdat zij opgroeien in (verborgen) armoede. Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen met hulp van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en  (crisis)opvanghuizen.

Met de cadeaus die worden ingezameld maakt de stichting pakketten waarin naast een of meerdere cadeaus ook altijd iets lekkers en een gedicht zit. Om die reden hoeven de gedoneerde cadeaus, met een waarde van maximaal 25 euro, niet ingepakt te worden. Ook Sinterklaas snoepgoed is van harte welkom. Stichting Sintvoorieder1 wil er met deze werkwijze voor zorgen dat geen enkel kind zich anders voelt dan hun leeftijdgenootjes die in een draagkrachtiger gezin opgroeien. 

Samenwerking van in totaal 12 omroepen

De cadeaus worden onder meer ingezameld via de actie bij RTV Gouwestad, maar de actie is nog groter. Omroep West initieerde de actie, waarbij zich nog tien andere lokale omroepen aansluiten in de regio Zuid-Holland-Noord. De doelstelling van de actie is om in vijf dagen 50.000 cadeaus in te zamelen. In 2022 stond de doelstelling in eerste instantie op 20.000 cadeaus, maar uiteindelijk kwam de eindstand toen uit op 47.459 cadeaus.

Luister en doneer

Iedereen is welkom om een cadeau te komen doneren. Dat kan voor de actie van RTV Gouwestad op de volgende locaties:Studio RTV Gouwestad (Lange Groenendaal 46 in Gouda) 10.00-16.00 uurWijkcentrum ‘De Walvis’ (Walvisstraat 1 in Gouda)Wijkcentrum ‘Centrum van Noord’ (Lekkenburg 1 in Gouda)Wijkcentrum ‘Nelson Mandela Centrum’ (Bernadottelaan 79 in Gouda)Stadhuis ‘De Burgerhal’ (Markt 1 in Gouda).

Voor mensen die het lastig vinden om naar de inzamellocaties toe te komen is er hulp, want de scootmobielclubgouda.nl kan de donaties ook thuis op komen halen in Gouda. Mensen kunnen zich hiervoor aanmelden via sint@gouwestad.nl of bellen tijdens de uitzending met 0182 521500.Op radio is de actie bij RTV Gouwestad te volgen op donderdag 23 november en vrijdag 24 november van 12.00-15.00 uur. Op vrijdag 24 november komen alle omroepen tussen 18.00-19.00 uur samen in Den Haag, waar gezamenlijk een grote finale-uitzending wordt gemaakt, waarbij onder leiding van Maartje van Wegen de eindstand van de actieweek bekend wordt gemaakt. Deze finale-uitzending is ook te horen/zien op RTV Gouwestad.

 Luisteraars worden opgeroepen te komen doneren, maar natuurlijk kunnen zij ook zelf deelacties organiseren bijvoorbeeld door cadeaus in te zamelen bij de sportclub, de muziekvereniging of met collega’s. Ook voor bedrijven is het mogelijk om cadeaus te komen doneren.

Omroep West

Deze actie is geïnitieerd door Omroep West, die als regionale omroep de regierol neemt om samen met Stichting Sintvoorieder1 en de samenwerkende omroepen de actie tot een succes te brengen. De lokale omroepen die zich dit jaar bij de actie van Radio West en RTV Gouwestad aansluiten zijn Den Haag FM, Sleutelstad (Leiden e.o.), omroep Bo (Bollenstreek), RTV Katwijk, ZFM Zoetermeer, Studio Alphen, RTV Krimpenerwaard, Omroep Delft, Midvliet en Feel Good Radio (Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk).Naast deze actie werken Omroep West en de lokale omroepen al jaren nauw samen in de dagelijkse nieuwsvoorziening in de regio.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp