Coby Schot, Corrie van der Veer, en Nelleke van Walbeek: Drie Kunstenaars Schitteren in het Groene Hart Huys

Groene HartHuys Bodegraven – 1 november – 13 december

Bodegraven – Van 1 november tot 13 december brengen Coby Schot, Corrie van der Veer en Nelleke van Walbeek, de wereld van kunst vanuit diverse invalshoeken samen in een unieke tentoonstelling in het Groene Harthuys in Bodegraven. Niet voor niets zei Vincent van Gogh ooit: “Echte kunst verbindt mensen, omdat het spreekt in een universele taal die geen woorden nodig heeft. Het is een passie die de harten van mensen samenbrengt en de creativiteit die de wereld omarmt.” En hoewel ieder van deze kunstenaars door de jaren hun kunst en vorm hebben gevonden, is de passie voor kunst onmiskenbaar de rode draad tijdens deze tentoonstelling

Coby Schot: Een Passie voor Schoonheid en Diversiteit

Coby Schot, een autodidactische kunstschilder, heeft een rijk artistiek pad bewandeld. Naast haar passie voor kunst, voltooide ze haar opleiding als vormgever en heeft ze gewerkt als styliste, docent en art-director in de televisiewereld. Haar artistieke reis begon al in haar kindertijd, en na het behalen van haar tekenakte aan de academie in 2011, wijdde ze zich volledig aan de schilderkunst.

Recentelijk is Coby Schot genomineerd voor de prestigieuze Nederlandse Portretprijs 2023. Haar kunstwerken weerspiegelen een diepgaande fascinatie voor schoonheid en diversiteit. Het thema van kracht en kwetsbaarheid is een rode draad in haar portretten, die een combinatie van figuratieve en semi-abstracte elementen bevatten. Haar recente werken halen inspiratie uit de natuur en worden vervaardigd met olieverf in verschillende lagen. Coby’s kleurenpalet omvat doorgaans één of twee basiskleuren, toegepast in diverse nuances.

Corrie van der Veer: Beeldhouwen met Natuurlijke Inspiratie

Corrie van der Veer ontdekte haar passie voor beeldhouwen in Alphen aan den Rijn onder begeleiding van Petra Jobse. Via Els van Foeken kwam ze in contact met beeldhouwer Caroline Ruizeveld, waar ze veel van heeft geleerd. Sinds 2009 exposeert Corrie regelmatig bij kunst- en atelierroutes en exposities.

Haar kunstwerken zijn gebeeldhouwd uit stenen afkomstig uit verschillende landen, variërend in hardheid, vorm en kleur, zoals Iran, China, Kenia en Zimbabwe. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, en ze tracht menselijke figuren, vogels en planten uit harde stenen te creëren, waarbij ze lichtheid, beweging en vrijheid in haar sculpturen tot leven brengt. Het polijsten onthult de ware aard van de stenen en verrast telkens weer.

Nelleke van Walbeek: Een Ode aan Boerderijdieren

Nelleke van Walbeek, opgegroeid als boerendochter, heeft haar liefde voor dieren omgezet in prachtige schilderijen. Haar keuze om dieren te schilderen is een natuurlijke en logische stap. Ze observeert en vertaalt het leven op de boerderij op haar eigen unieke wijze. Naast haar schilderwerk werkt ze aan het project “Ode aan de Boer,” dat draait om koeien met een rijk verleden, de “Oude Koeien,” die worden verzorgd door hedendaagse boeren.

Dit project vond inspiratie in Nelleke’s jeugd, waar koeien zoals Rode Els en Oude Zwartje een speciale plek hadden op de boerderij. Haar schilderijen roepen de geduldige wachtende koeien op, die ze als kinderen met de hand molk. De kleuren in haar werken zijn ingetogen en lijken bijna zwart-wit, passend bij deze eerbiedwaardige dieren.

Mis de kans niet om deze veelzijdige kunstenaars te bewonderen. Van 1 november tot 13 december kun je hun werken bewonderen in het Groene Hart Huys in Bodegraven. De feestelijke opening op 4 november om 16:00 uur.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter