Opening nieuw lokaal basisschool

Reeuwijk – OBS De Venen en christelijke basisschool De Regenboog hebben al langere tijd behoefte aan extra ruimte vanwege stijgende leerlingaantallen. Eind april nam de gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk het besluit om een extra lokaal te realiseren voor beide scholen. Op donderdag 26 oktober om 16:45 uur vindt de opening van dit nieuwe lokaal plaats in aanwezigheid van wethouder en schoolbestuurders.

Aan de Meentweide in Reeuwijk staat de Multifunctionele Accommodatie Oude Tol (MFA Oude Tol) waarin twee scholen, kinderopvang, GGD en logopedie zijn gehuisvest. De MFA wordt in opdracht van de gemeente beheerd door een stichting van grotendeels vrijwilligers en een eigen beheerder.

Door de groei van het aantal leerlingen hebben OBS De Venen en De Regenboog al geruime tijd dringend behoefte aan twee extra lokalen. De afgelopen jaren heeft de beheersstichting in overleg met de gemeente en de schoolbesturen, verschillende mogelijkheden verkend om aan deze ruimtebehoefte te voldoen. In de vergadering van 26 april jl. heeft de gemeenteraad ingestemd met de financiering van het eerste lokaal. Over de realisatie van het tweede lokaal beslist de gemeenteraad op 29 november a.s.

Voorafgaand aan het raadsbesluit van eind april, had de beheersstichting de bouw van en benodigde vergunningen voor het extra lokaal al voorbereid met de architect, gemeente en aannemer. In de zomervakantie van 2023 heeft Goudriaan Jongerius de nieuwe ruimte gerealiseerd onder begeleiding
van Gerwin Slappendel en Wolter Duinker vanuit de beheersstichting. Op donderdag 26 oktober a.s. om 16:45 uur openen we het nieuwe lokaal in aanwezigheid van o.a. de verantwoordelijk wethouder (Elly de Vries) en de schoolbestuurders van beide scholen: Cristel Wieman (Stichting Klasse) en Diana Lorier (De Vier Windstreken).

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter