Koeiemart Woerden: dit jaar helaas zonder Koeien

Woerden – De Koeiemart is een eeuwenoude traditie in Woerden, die al meer dan 600 jaar in het stadshart van Woerden plaatsvindt. Deze dag zorgt elk jaar weer voor een groot feest met allerlei leuke activiteiten. Wist je dat de Koeiemart sinds 2017 op de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland staat?

Tijdens deze loeigezellige editie kan je ook genieten van snert, poffertjes, kristaljons, een braderie, kermis en meer! Kristaljons zijn kleine rozijnenbollen met roomboter, kaneel en kristalsuiker die je zeker wil proeven! Vanaf 08:00 uur is de markt te bezoeken die door de gehele binnenstad staat. 

Dit jaar zijn de koeien helaas niet aanwezig. Door de uitbraak van het blauwtongvirus heeft de organisatie besloten dat de koeienkeuring niet door gaat. Ondanks het ontbreken van de vrolijke viervoeters, belooft de Koeiemart dit jaar nog steeds een onvergetelijk evenement te worden! Verwacht gezelligheid, leuke activiteiten en heerlijk eten. 

Programma woensdag 25 oktober:

08:00 – 16:30 uur: Belevingsmarkt, braderie oude ambachten (Koeienstoepen Meulmansweg) en kinderboerderij (Nieuwe Markt)
08:00 – 17:00 uur: Warenmarkt (hele centrum), Woerdeneese markt (Nieuwstraat), Landbouwwerktuigenshow (Haven/Emmakade)
09:00 – 15:00 uur: Alternatieve invulling met historie, oude ambachten en entertainment
09:00 – 24:00 uur: Kermis
10:00 – 18:00 uur: Fancy Fair Sportlust ’46 (Westdam)
15:00 – 20:00 uur: Entertainment door Party-DJ Marco en een live optreden door feestzanger Sven Versteeg (podium Kerkplein)

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp