Kinderboekenweek in bibliotheek Gouda

Van 4 tot en met 15 oktober is de Kinderboekenweek! Thema is ‘Bij mij thuis’.

De bibliotheek Gouda organiseert allerlei activiteiten voor en in de Kinderboekenweek. De activiteiten voor het onderwijs doen we samen met de Brede School Gouda.  In oktober gaan Ellen, Ellie en Marleen naar groepen 5 en 6 voor een creatieve schrijfles rond de theatervoorstelling ‘Familie Vermi-Celli’. Aan de hand van diverse kinderboeken gaan ze aan de slag met vragen als: Waar zou jij je thuis voelen? Met wie zou jij bevriend kunnen raken denk je, of jezelf kunnen zijn? Deze activiteiten worden samen georganiseerd met Cultuurhuis Garenspinnerij. 

Cultuurhuis Garenspinnerij geeft ook een workshop aan groepen 4 waarbij kinderen hun eigen ‘Hier voel ik me thuis’-huis maken. De thuisbasis wordt gevormd door hergebruik van boekendozen vanuit de bibliotheek.

Op 12 en 13 oktober is Erik van Os te gast in de Chocoladefabriek. Erik schrijft samen met zijn vrouw Elle van Lieshout kinderboeken, liedjes en versjes (onder andere voor Sesamstraat). Tijdens de Kinderboekenweek verzorgt hij een optreden voor kinderen van groep 3 over poëzie. 

Tijdens de Kinderboekenweek komen veel scholen op bezoek in de Chocoladefabriek. Wil je ook met je klas een bezoek brengen? Dat kan na de Kinderboekenweek weer. Neem voor meer informatie contact op met Marleen Vervoort via m.vervoort@bibliotheekgouda.nl

Te doen in de Chocoladefabriek en de kinderbibliotheken

Ieder jaar rond de Kinderboekenweek worden Griffels en Penselen toegekend aan de best geschreven en best geïllustreerde kinderboeken. Natuurlijk vind je deze boeken in onze vestigingen. Ook zie je wat de favoriete boeken zijn van onze medewerkers. Verder kunnen kinderen een stickerspeurtocht doen!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp