Geen landelijke actiedag; wel milieustation in Reeuwijk-Brug

23 september was geen World Clean Up Day en de Duurzaamheidsmarkt in Bodegraven was al geweest. Maar het mobiele Milieustation van Cyclus stond zaterdagmorgen bij Zalencentrum De Brug. Toch wisten zo’n 90 inwoners van Reeuwijk-Brug het nog te vinden. Er werden weer oude apparaten, verfresten, kleine houtresten en klein huisraad ingeleverd. Het Dorpsteam Reeuwijk Burg was, door twee leden vertegenwoordigd, aanwezig met een kleine vragenlijst die door 38 belangstellenden is ingevuld. Eenvoudige en meest ja/nee vragen.

Het resultaat is deels teleurstellend, maar ook wel bemoedigend. 31 mensen hebben van het Dorpsteam gehoord en 23 weten wat het team doet en voor de inwoners kan betekenen. 34 keer zien we dat men met groot plezier in Reeuwijk-Brug woont. Men ervaart geen onveilig gevoel. De verkeersveiligheid scoort 50% slecht en 50% goed of matig. De leefomgeving wordt in het algemeen groen genoeg gevonden, maar het kan altijd meer!

Het Dorpsteam had de indruk niet gezien of herkend te worden. Maar het logo moet hier en daar op straat of in de winkel te herkennen zijn. Voor degenen die de enquête invulden was er een boodschappentas van gerecycled materiaal.

8 mensen hebben adresgegevens achter gelaten. Het Dorpsteam heeft een intentieovereenkomst ondertekend, met de 8 andere teams uit de verschillende kernen van Bodegarven-Reeuwijk en heeft een goed contact met de gemeente. Is daardoor snel op de hoogte van nieuwe plannen en ontwikkelingen en wil daarmee een schakel zijn tussen beleid en uitvoering. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Temeer omdat in de overeenkomst een rooster van aftreden is opgenomen. Dus de inzet voor de gemeenschap is niet eindeloos.


MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp