Doe mee met de (gratis) activiteiten in Gouda tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september tot en met 4 oktober is het weer de Week tegen Eenzaamheid. In Gouda zijn er veel activiteiten te doen, georganiseerd door allerlei organisaties in de stad. Alle Gouwenaars zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de gratis activiteiten.

In Gouda zijn er tijdens de Week tegen Eenzaamheid bijna iedere dag gratis activiteiten te doen, voor jong en voor oud. Denk bijvoorbeeld aan sportactiviteiten, workshops, een theatervoorstelling of een uitje naar het filmhuis. Een overzicht van de activiteiten is te lezen op de website van Sociaal Team Gouda.

Gevoelens van eenzaamheid

Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor de thema’s eenzaamheid en sociaal isolement. Dat laatste betekent wanneer iemand geen ondersteunend netwerk van familie, vrienden en bekenden (meer) heeft. Volgens de website van het RIVM voelt 46 procent van de Gouwenaars zich (wel eens) eenzaam.

De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het lang aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat de gezondheid of geluk niet goed genoeg is. Daarom zijn er veel activiteiten deze week. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Wilt u aan de slag met uw gevoelens van eenzaamheid?

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn het Sociaal Team Gouda samen met de Positieve Apotheek in Gouda. De Positieve Apotheek brengt positieve gezondheid bij u onder de aandacht: wat kan u helpen om gelukkiger en gezonder in het leven te staan? Kijk op de website van Sociaal Team Gouda voor de route.

U kunt ook contact opnemen met het Sociaal Team Gouda via 088 900 43 21, of door een e-mail te sturen naar info@sociaalteamgouda.nl. Ook kunt u langskomen bij 1 van de inloopspreekuren. De openingstijden vindt u op de contactpagina van het Sociaal Team.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp