Soms ben ik extra trots…

Soms ben ik extra trots op een geprogrammeerde voorstelling in het Evertshuis. Bijvoorbeeld omdat het een gezelschap is dat zelden in kleinere theaters speelt of omdat je weet dat de inhoud van het stuk bijzonder sterk is of omdat de acteurs van grote klasse zijn. In het geval van Theatergroep Suburbia zijn het alle bovenstaande argumenten. Zij spelen op zondagmiddag 1 oktober (15.00 uur) het stuk EX. Een relatiedrama op het scherpst van de snede. Aansluitend kunt u genieten van een Spaans Dinerbuffet van Koksvisie (€ 21,- pp).

Het verhaal

EX vertelt het verhaal van architect Daniel en arts Sybille. Zij zijn voor de buitenwereld het perfecte gezin. Maar als werkende jonge ouders houden ze met moeite alle ballen in de lucht en de frustratie knaagt aan hun huwelijk. Dan verschijnt Franziska, de ex-vriendin van Daniel. Tijdens een lange nacht komt onverwerkt verlies naar boven en wordt het ideaalbeeld van het moderne gezinsleven aan diggelen geslagen.

De landelijke pers was lovend

‘Heerlijk avondje toptoneel’ (Parool)

‘EX fileert het moderne gezinsleven tot op het bot’ (Telegraaf ★★★★)

‘Ademloos naar gekeken’ (Volkskrant ★★★★)

‘Omverblazend acteervuurwerk’ (NRC ★★★★)

‘EX werpt snoeiharde blik op moderne relaties’ (Trouw ★★★★)

‘Ga kijken: enerverend en vlijmscherp relatiedrama’  (Scènes ★★★★)

Hanne Arendzen: ontving eerder een nominatie voor de Theo d’Or

Ali Ben Horsting: ontving eerder een nominatie voor de Louis d’Or

Alejandra Theus: speelde o.a. bij Internationaal Theater Amsterdam

En dan nu in het Evertshuis

Naast grote steden als Almere, Utrecht, Amstelveen en Amsterdam ook te zien in ons eigen Evertshuis. Hoe bijzonder! Twijfel niet en overtuig uzelf dat toneel een geweldig genre is om live in het theater te beleven. Ik ben er natuurlijk zelf ook die middag en hoor graag uw reactie op het stuk.

We zien u graag zondagmiddag 1 oktober!

Jackie van der Vlis, Directeur Evertshuis

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter