Cadeauwinkel Jantje Zag Eens Pruimen Hangen kanshebber INC Award

Stichting Upside Down en Stichting Downsyndroom presenteren op 20 november 2023 de 2e editie van de INC Awards: Dé prijzen voor organisaties die mensen met een verstandelijke beperking omarmen, hun talenten koesteren en inspireren. Een van de kanshebbers die avond is de Goudse unieke cadeauwinkel ‘Jantje zag eens pruimen hangen”. Initiatiefneemster Saskia Langezaal kondigde deze week vol trots de nominatie aan in de categorie “Werk en Dagbesteding”. Naast de winkel, gelegen onder de majestueuze Sint Jan in Gouda, is Langezaal ook een van de drijvende krachten achter de Goudse vestiging van Brownies & DownieS, die overigens ook keer op keer in de prijzen valt.

“Jantje zag eens pruimen hangen”: Een winkel vol passie

In “Jantje zag eens pruimen hangen” worden wooncadeaus, leuke hebbedingen en kinderboeken met met passie verkocht. Bovendien worden er in het atelier schitterende kunstwerken gecreëerd en kun je genieten van een heerlijke koffie met koek in de gezellige koffiecorner. Maar wat deze plek echt bijzonder maakt, is dat het een veilige haven is voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij “Jantje zag eens pruimen hangen” werken mensen met een passie voor de detailhandel of een creatief atelier. Hier kijken ze naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.

De Magie van de INC Awards

Een “INC Award” is niet alleen een compliment, maar ook een aanmoediging! Met deze prijs wordt gevierd dat mensen met een verstandelijke beperking steeds volwaardiger deelnemen aan onze samenleving. In Nederland zijn er talloze van de organisaties die een plek vol inspiratie en motivatie bieden, maar ze blijven vaak bescheiden op de achtergrond. Ze beschouwen het als vanzelfsprekend dat mensen met een beperking hun waardevolle bijdrage leveren. “Met een “INC Award” plaatsen we hen voor een keer in het stralende middelpunt van de belangstelling,” aldus de organisatie van het Gala. Met de INC Awards willen Stichting Upside Down en Stichting Downsyndroom de samenleving vooral aanmoedigen om met een andere blik te kijken naar mensen met een verstandelijke beperking en inspirerende verhalen delen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter