Borefts Bierfestival trekt steeds meer publiek

Een kleine 7.000 bezoekers – bijna 2000 meer dan in afgelopen jaren – lieten zich zo’n 10.000 liter bier goed smaken tijdens de 13e editie van het Borefts Bierfestival, vrijdag 22 en zaterdag 23 september. Liefhebbers uit bijna alle Europese landen, maar ook uit de VS, Japan, Brazilië, China (jawel) en Australië, genoten van ‘wereldbier’, bereid door onafhankelijke, ambachtelijk werkende brouwers. Dat is volgens woordvoerder ‘Bob’ (!) precies de bedoeling van het internationaal beroemde festijn, georganiseerd door Brouwerij De Molen aan de Doortocht (nr 4), maar zijn naam ontlenend aan korenmolen De Arkduif (Overtocht).

Vanzelfsprekend waren Borefts molenbieren prominent aanwezig: Guilty & Pleasure, Kop & Stoot, Hop & Liefde, Vuur & Vlam, Bommen & Granaten, Hel & Verdoemenis – wie kent ze niet, al was het maar bij naam? Op speciale smaakwensen had De Molen gerekend, met onder meer Coffee & Pistachio, Spicy Mango Chutney, Caramel & Seasalt en Rozekoek & Pinklady (appel). ‘Klere Boght’ was een opmerkelijke bijdrage van brouwers Danny en Dini de Kleer uit Alphen aan den Rijn. Dat ook buitenlandse brouwers het traditionele ambacht verstaan, bewezen inzendingen uit Denemarken, Noorwegen, Zweden, Letland, Estland, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Hongarije, Roemenië en Israël.

Live muziek, spellen, stevige snacks, wijn, water – om uitdroging te voorkomen en het gehemelte te reinigen in aanloop naar een ander biertje – frisdrank en wijn waren te koop om het de gasten aan niets te laten ontbreken. De organisatoren konden zaterdagavond terugzien op een geslaagd, sfeervol tweedaags evenement.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp