Succesvol ‘Momentje van Jazz’ op De Najaarsmarkt 2023

Door Gerard Haneveer

Zaterdagmiddag 16 september 2023, werd het Raadhuisplein in Bodegraven even het episch centrum van een uniek moment tijdens de Najaarsmarkt. Het podium op het Raadshuisplein kreeg een speciale transformatie en werd omgedoopt tot het “Groene Hart Jazz Podium”. Een primeur voor dit jaarlijkse festijn. Het geluid van jazzmuziek bracht een nieuwe dimensie naar de Najaarsmarkt.

De Evenementencommissie van Bodegraven stelde met genoegen het podium ter beschikking aan de Stichting Groene Hart Jazz. Dankzij het royale bijdrage van het sport- en cultuurfonds ‘Ons Fonds’ van Bodegraafse en Reeuwijkse ondernemers, konden getalenteerde jazzbands optreden en zo geschiedenis schrijven op deze markt.

Delft Blue Bigband

De Delft Blue Bigband trapte het jazzfeest af met een adembenemend gevarieerd repertoire dat bekende muziekstukken in verschillende stijlen omvatte. Het publiek herkende de nummers met een glimlach, terwijl de bigband hun swingende uitvoeringen ten gehore bracht. De lokale ster, zangeres Fauve, betoverde het publiek met haar stem en werd afwisselend bijgestaan door twee getalenteerde trompettisten, Renate en Ronald. Dit trio kreeg de steun van de fantastische muzikanten van de bigband en bracht vreugde en enthousiasme over, ondanks enkele technische uitdagingen. Een waar staaltje van doorzettingsvermogen!

Wouter Kiers Band

Vervolgens nam de Wouter Kiers Band het stokje over. Deze vier professionele muzikanten brachten het publiek in vervoering met hun dynamische optreden, indrukwekkende solo’s en gepassioneerde muzikaliteit. Het hoogtepunt voor velen was toen Wouter Kiers het podium verliet en zich tussen het publiek begaf, waardoor fans de kans kregen om selfies met hem te maken. Een duidelijk bewijs van zijn groeiende fanclub!

Meer ruimte voor Jazz tijdens de Najaarsmarkt

Om 15.30 uur moest de muziek helaas stoppen, omdat het podium klaargemaakt moest worden voor de avondactiviteiten. Het publiek reageerde met teleurstelling, omdat het programma had beloofd dat het Groene Hart Jazz Podium tot 16.00 uur zou duren. Gerard Haneveer, de voorzitter van de Stichting Groene Hart Jazz, nam het podium om het besluit uit te leggen. Hij riep het publiek op om massaal de Evenementencommissie aan te schrijven en te vragen om meer ruimte voor jazz op de Najaarsmarkt volgend jaar.

Goed nieuws voor jazzliefhebbers: Wat Groene Hart Jazz betreft komt dit initiatief volgend jaar terug en het liefst met een nog groter spektakel op de Najaarsmarkt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp