Kunst in Steen, Verf, en Klei: Drie Getalenteerde Kunstenaars in het Groene HartHuys Bodegraven

Door AnneMarie Visser

In de wereld van kunst zijn er kunstenaars die met verschillende materialen en technieken werken, maar het is zeldzaam om getalenteerde lokale beeldhouwers, schilders, en keramiekmeesters in één tentoonstelling te vinden. Maak kennis met Joke L.C. van Beetem, Piet van der Zee, en Els de Jong – drie kunstenaars wiens werk de zintuigen prikkelt en de verbeelding inspireert en van 20 september tot en met 1 november 2023te zien zijn in het Groene HartHuys in Bodegraven. 

Joke L.C. van Beetem – Beeldhouwer in Natuursteen

Joke van Beetem, geboren in 1966, toont haar meesterschap in de kunst van beeldhouwen in natuursteen. Haar werk is een samensmelting van abstractie, geometrie, en organische vormen. Haar technische vaardigheden zijn verworven door studie en begeleiding van beeldhouwers en steenhouwers over de hele wereld, maar haar ware inspiratie komt voort uit haar innerlijke creativiteit.

Wat haar werk kenmerkt, is haar interesse in architectuur, industriële vormgeving, geometrie, en diverse abstracte kunstvormen. Haar beeldhouwwerken vertellen verhalen van lijnenspel, vlakverdeling, contrast, en ritme. Haar processen variëren, van het in steen uitvoeren van zorgvuldig uitgewerkte ontwerpen tot het vloeiend vormgeven van ruwe stenen, geleid door haar intuïtie. Thema’s als torsie, symmetrie, en spiegelingen dienen vaak als basis voor haar creaties.

Voor Joke van Beetem is werken met steen meer dan een kunstvorm; het is een uitdaging en een uitdrukking van emotie en discipline. Haar werk is een eerlijke, directe vertaling van haar innerlijke wereld naar de tastbare realiteit.

Piet van der Zee – Meester van het Doek

Piet van der Zee heeft zijn leven gewijd aan tekenen en schilderen. Wat begon als een vroege passie, bloeide uit tot een indrukwekkende kunstcarrière van bijna 15 jaar. In deze periode heeft hij meer dan 150 schilderijen gecreëerd, die getuigen van zijn brede creatieve horizon. Zijn werken omvatten diverse onderwerpen en uitdagingen, en hij neemt graag opdrachten aan.

Piet’s recente voorkeur voor acrylverf heeft geleid tot intrigerende meesterwerken, waaronder een zelfportret in de clair-obscur stijl. Als kunstenaar kijkt hij niet alleen naar de wereld om hem heen, maar ook in de spiegel, waar hij zichzelf met artistieke durf vastlegt.

Els de Jong – Meesteres van Klei en Touw

Els de Jong, een kunstenares in hart en nieren, heeft haar creatieve reis ondersteund met lessen van gerenommeerde kunstenaars. Haar werk is divers en vaak geïnspireerd door haar dagelijkse ervaringen en reizen. Ze creëert kleurrijke landschappen met een vleugje surrealisme en portretten die niet alleen lijken, maar ook vreugde brengen aan de kijker.

Daarnaast geeft Els sinds 2006 les in beeldhouwen en keramische vormgeving in haar eigen Atelier 58 in Boskoop. Haar passie voor kunst is niet alleen zichtbaar in haar eigen creaties, maar ook in haar toewijding om anderen te inspireren.

Ontdek Meer

De expositie is te zien van 20 september tot en met 1 november 2023 in het Groene HartHuys in de Bouwsteeg in Bodegraven.  De opening is op zondag 24 september om 16.30 uur. U bent van harte welkom! Het Groene HartHuys is dagelijks geopend van 13.00 -16.30 uur. Maandag en zondag op afspraak. tel. 06 – 53772519

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter