Feestelijke Opening Expo Leo van der Vlist in Hoeve Groenoord Kunst & Educatie

Door Leo Dijkmans

Op zondag 17 september vierden kunstliefhebbers in Bodegraven de opening van een unieke tentoonstelling in Hoeve Groenoord Kunst & Educatie. De gerenommeerde Bodegraafse kunstenaar, Leo van der Vlist, liet zijn meesterlijke schilderijen aan het publiek zien, die de essentie van ons boerenlandschap en de natuur op een puristische manier vastleggen. Met niets meer dan zijn kwast, penseel en paletmes weet Leo van der Vlist de pracht van dorps- en zeegezichten te vangen. Zijn schilderijen ontstaan in de buitenlucht, zowel in de zomer als in de winter, en tonen het wonderlijke samenspel van kleuren, wolken en lucht.

Galeriehouder Nanda van Beek opende de expositie met warme woorden, waarbij ze het publiek meenam in de betoverende wereld van Leo van der Vlist. Ze legde uit hoe zijn werken de harmonie tussen natuur en mens op een unieke wijze weergeven, met een bijzondere nadruk op de interactie tussen lucht en licht.

De officiële opening van de expositie werd vervolgens verricht door Adriana Kool, een gerespecteerde naam binnen de Monumentencommissie Bodegraven en hoedster van de agrarische historische kennis van het “Groene Hart”. Adriana Kool, tevens voormalig dorpsdichter van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, sprak vol lof over hoe de schilderijen van Leo van der Vlist de ware essentie van het landschap vastleggen en de kijker meenemen op een reis vol authenticiteit.

Als blijk van waardering ontving Adriana Kool een prachtige bos bloemen van Nanda van Beek, waarmee de officiële opening van de expositie werd bezegeld.

De tentoonstelling van Leo van der Vlist is te bewonderen tot 13 januari 2024. Bezoekers zijn van harte welkom op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Voor eventuele afspraken buiten deze openingstijden kunt u contact opnemen met Nanda van Beek via telefoonnummer 06-24250261.

Locatie: Hoeve Groenoord Kunst & Educatie Buitenkerk 57 2411 PC Bodegraven

Kom en laat u betoveren door de indrukwekkende kunstwerken van Leo van der Vlist, waar de schoonheid van het landschap tot leven komt op het canvas. We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen op deze bijzondere tentoonstelling.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp